Politic

Drama deportărilor – o rană deschisă

Se împlinesc 70 de ani de la cel de-al doilea val de deportări din Basarabia, înfăptuit la 5-6 iulie 1949. Represiunile politice din iulie 1949, săvârşite de organele de stat administrative, judiciare şi extrajudiciare în perioada regimului totalitar stalinist, rămân o tragedie a neamului nostru. Drama deportărilor, chinurile cumplite prin care au trecut mii de oameni nevinovaţi, inclusiv copii şi bătrâni, vor rămâne răni deschise în sufletele noastre, durute din generaţie în generaţie. De aceea, este important să nu uităm de această filă tragică din istoria noastră, de acești oameni și de învăţămintele pe care trebuie să le tragem atât generaţiile actuale, cât şi cele viitoare.

Deportările au avut scopul să distrugă fundamentul naţiunii, cultura și valorile de veacuri prin lichidarea fizică şi morală a celor mai conştienţi, instruiţi, incomozi prin mentalitatea lor regimului sovietic reprezentanţi. A fost distrusă floarea naţiunii, forţa motrice a societăţii, care putea să asigure dezvoltarea şi prosperarea naţiunii. Şi prin acest act s-a lovit în multe generaţii care au urmat, s-a lovit în cei de ieri şi cei de azi, în noi toţi. Iată de ce suntem obligaţi să transmitem memoria către generaţiile viitoare.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker