ȘtiriUtil

Recomandări pentru evitarea incendiilor pe parcursul perioadei de recoltare

Foto simbol. Sursa: agrobiznes.md

Anual, în perioada desfăşurării campaniei de recoltare, din cauza neglijenţei umane sau din cauze tehnice care apar la maşinile şi utilajele agricole, în lanurile cu cereale sunt înregistrate incendii. Aici putem menţiona şi faptul că recoltarea cerealelor se efectuează de obicei în zilele cele mai uscate şi cu temperaturile cele mai înalte înregistrate pe parcursul anului, fapt care de asemenea sporeşte riscul apariţiei incendiilor.

În vederea prevenirii incendiilor pe perioada secerişului, Serviciul Apărare Împotriva Incendiilor al Secţiei Situaţii Excepţionale Rezina se adresează către toţi factorii de decizie, conducători ai gospodăriilor agricole de a respecta următoarele reguli de apărare împotriva incendiilor şi anume:

–  de a interzice categoric fumatul şi lucrările legate cu focul deschis în lanurile cu grâne şi în apropierea lor, precum şi lângă scârtele cu fân şi paie;

–   de a izola lanurile de drumuri, păduri, poduri şi căi ferate cu fâşii arate de cel puţin 4 metri lăţime;

–   de a evacua paiele de pe mirişti în timp de 2 zile după recoltarea lanului;

–   de a asigura cu mijloace primare de stingere a incendiilor tehnica agricolă;

–   pe câmp, în nemijlocita apropiere de lanul pe care se efectuează recoltarea, de a pregăti  tractor cu plug şi cisternă cu apă;

–  de a interzice arderea miriștii.

Înainte de începerea campaniei de recoltare maşinile implicate trebuie să treacă revizia tehnică, pentru a exclude orice defecte.

Ne adresăm de asemenea către toţi cetăţenii: depistând careva abateri de la cerinţele enumerate mai sus, anunţaţi cazurile date la numărul de telefon 112.

Ţinând cont de aceste măsuri strict necesare, vom putea evita izbucnirea incendiilor pe parcursul perioadei de recoltare.

Viorel Lefter, şef SAÎI, șef USP  Rezina al SSE Rezina,

            maior al s/i 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker