EvenimenteTelenești

Vara SuperEroilor, o tabără de copii gestionată de bibliotecă

De copii se ocupă 10 voluntari. Ei organizează lecturi, competiţii, concursuri, jocuri vesele şi captivante. 

La Biblioteca Publică Vasile Alecsandri din Telenești şi-a început activitatea tabăra de zi Vara SuperEroilor. Proiectul are drept scop oferirea unei alternative inteligente de odihnă pentru copiii cu vârsta de 8-13 ani, cu maximă eficiență și minime riscuri. Copiii se vor odihni aici pe parcursul unei luni, până la 20 iulie.  

După cum ne-a relatat Maria Furdui, directoarea instituției, tabăra asigură pentru copii un spectru larg de activități interactive și educative:

”Programul include lecții de etichetă, traininguri speciale, jocuri interactive și master-class-uri pentru dezvoltarea facultăților creative ale copiilor, abilităților de socializare, lucrul în echipă. Ea a apărut ca răspuns la cerințele părinților care nu doresc sau nu pot să-şi dea copiii la alte instituţii de recreere pe o perioadă îndelungată. Programul este de luni până vineri, de la ora 10.00 până la ora 13.00 – o soluție excelentă pentru părinții care au serviciu”, a remarcat dna Furdui.

Biblioteca organizează tabăra respectivă din anul 2013 cu susținerea financiară a primăriei Telenești. Numărul  beneficiarilor a crescut de la 34 în 2013 până la 85 în anul curent. Este un serviciu care se bucură de popularitate între copii și părinți, au menționat colaboratorii bibliotecii.

Ion Cernei

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker