Politic

Cum arată luxul etajului cinci al Guvernului: Canapele din piele, televizor, duș și livrare zilnică de flori

Premiera Maia Sandu a arătat jurnaliştilor cabinetele în care fosta guvernare era stabilită la etajul cinci al clădirii Guvernului. Potrivit Maiei Sandu, citată de unimedia.info, cheltuielile pentru mentenanța clădirii Executivului au crescut de la un milion de lei anual în perioada anilor 2013-2016, până la 28 de milioane de lei în anul 2017 și 23 de milioane de lei, în anul 2018.

„Noi stăm trei consilieri într-un birou, nu avem nevoie de acest spațiu atât de luxos și mare”, a declarat consiliera Maiei Sandu, Cristina Bujor.

În anul 2017, cheltuielile de mentenanță și reparație au ajuns la 28 de milioane de lei. „Peste 60% din aceste cheltuieli au fost destinate prim-ministrului și unui cerc apropiat de consilieri. Vorbim de domnul Filip”, a spus consilierul Maiei Sandu, Artur Mija.

Fosta guvernare apela și la servicii de livrare de flori.

„Exista contract cu un furnizor de flori vii. În fiecare dimineață acest furnizor aducea flori la etajul cinci. Erau amplasate pe masa din anticameră a prim-ministrului, în alte birouri. Doamna care făcea în fiecare dimineață curățenie realiza că buchetul acela de flori costa mai mult decât salariul ei lunar, lucru absolut inadmisibil”, a spus Artur Mija.

Potrivit lui Artur Mija, la moment circa 80% din etajul cinci este neocupat. „Încercăm să repopulăm aceste cabinete, dar suntem siguri că nu le vom folosi în același scop. Vom sta câte 2-3 consilieri în cabinete și vom elibera loc, astfel încât câteva direcții din Cancelaria de Stat să treacă aici”.

 

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker