EvenimenteTelenești

Cetăţenii din satul Leuşeni şi oaspeţii lor au învăţat să excludă violenţa în familie

Înainte de a începe manifestările din cadrul Festivalului Portului Popular, care s-a desfăşurat duminică la Leuşeni, raionul Teleneşti, doi membri ai Echipei multidisciplinare din primăria Leușeni, șefa Bibliotecii Publice Raionale Telenești Maria Furdui, președinta AO Concordia Eugenia Roșca şi Lilia Potâng, juristă la Asociația Promo-lex, au desfăşurat o activitate de informare în domeniul violenței în familie.

Maria Furdui, Lilia Potâng şi Eugenia Roşca (de la stânga) au captat atenţia publicului cu un scenariu teatralizat, care a făcut mai accesibilă informaţia privind consecințele violenţei în familie, publicul fiind îndemnat să nu tolereze asemenea lucruri.

Lilia Potâng a menționat că mai mult de o treime din cuplurile tinere sunt afectate de acest flagel și că fenomenul are rădăcini în societatea noastră, dar nu este o tradiție:

”Morala creștină nu acceptă violența în familie, fenomenul se manifestă acolo unde este mai puțină toleranță și un nivel scăzut de educație. Avem multe exemple de familii fericite, căutăm a le promova, fiindcă dacă există pace și bună înțelegere în cuplu, putem vorbi de fericirea întregii țări”, a menționat dna Potâng.

Ilie Cazacu, pedagog și interpret de muzică populară, ne spune că a participat la o mică scenă teatralizată spre a demonstra că violența în familie este un lucru rău:

”Nu accept categoric violenţa domestică sub nici o formă. Am voit să conoaștem reacția publicului. Am înțeles că este una total negativă și că majoritatea cetăţenilor condamnă asemenea manifestări. Dar este nevoie ca acest fenomen să fie condamnat de întreaga societate”, a menționat dl Cazacu.

Participanţii la proiect au distribuit pliante, tricouri, torbe eco, baloane cu logoul Protejați Familia de Violență!

   Reporter ”C”

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker