Evenimente

Vlad Plahotniuc și Constantin Țuțu, cercetați penal în Rusia pentru trafic de droguri

Chisinau (IPN)

Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse l-a pus astăzi sub învinuire, în lipsa acestuia, pe fostul lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, dar și pe persoana sa de încredere – sportivul de performanță Constantin Țuțu, fost deputat democrat. Învinuirea le-a fost înaintată pentru organizarea și conducerea unui grup criminal. Totodată, cei doi sunt vizați în 28 de episoade de contrabandă și comerț de substanțe narcotice în proporții deosebit de mari, transmite IPN cu referire la pagina electronică ministerului rus.

Departamentul de investigații al MAI din Federația Rusă desfășoară urmărirea penală a conducătorilor și participanților unei organizații transnaționale care a organizat livrarea prin contrabandă a drogurilor în proporții deosebit de mari din Africa de Nord, prin tranzitarea Uniunii Europene, către țările CSI, cu vânzarea stupefiantelor inclusiv pe teritoriul Federației Ruse.

Comunitatea criminală, care îngloba mai multe grupuri organizate, a fost creată în perioada iunie-august 2012 și condusă de Oleg Pruteanu, originar din Republica Moldova și de mai mulți cetățeni spanioli. În urma investigațiilor, au fost identificați și trași la răspundere penală mai bine de 60 de participanți pe caz. Din circuitul ilegal a fost confiscată o tonă de hașiș.

În cadrul investigațiilor s-a stabilit că fostul lider al PDM Vladimir Plahotniuc, „având posibilitatea de a influența situația politică și organele conducerii de stat, apelând la metode criminale de influență asupra persoanelor care opuneau rezistență, cu scopul îmbogățirii personale, a făcut o înțelegere cu liderii criminalității organizate din Republica Moldova, inclusiv cu cei care ocupă un loc superior în ierarhia criminală”.

„Nu mai târziu de 2012, Vladimir Plahotniuc, a devenit unul dintre conducătorii grupului criminal internațional”. Interacțiunea cu Oleg Pruteanu era asigurată de sportivul Constantin Țuțu, fost deputat în Parlament, care era și persoana de încredere a lui Plahotniuc, se mai spune în informația ministerului.

Investigațiile pe caz continuă.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker