AdvertorialeOrheiȘtiri

Elena Bușneac: Vin veselă și pozitivă la muncă, pentru că mă simt împlinită

De doi ani și jumătate, Elena Bușneac muncește la fabrica de cablaje auto din Orhei – SE Bordnetze MD. Ea spune că munca pe care o îndeplinește e o satisfacţie și nu se gândește să plece de aici.

Am discutat cu Elena, interesându-ne de ce a ales să vină anume aici.

 

„E foarte aproape de casă, de oraș. Sunt din Mitoc și, practic, e la un pas de casă. Sora s-a angajat înaintea mea cu jumătate de an și mi-a sugerat să vin și eu să încerc. Mi-a spus că e bine. La acel moment lucram la o plăcintărie din oraș și mi-am zis că trebuie să încerc, nu am nimic de pierdut”, îşi aminteşte ea.

Familia Elenei a reacționat pozitiv la această schimbare în viaţa ei: „Familia m-a susținut, m-a înțeles, mai ales că e aproape de casă. Aici am condiții mult mai bune decât la locul anterior de muncă. Evident că familia a fost înțelegătoare și bucuroasă că am decis să-mi schimb locul de muncă”.

Ne-am interesat de ce totuși nu și-a încercat norocul peste hotare. Elena ne-a spus ferm că departe de casă nu a fost niciodată și nici nu crede că ar putea să se despartă de locurile natale. „Eu sunt cu sufletul mai aproape de casă, străinătatea nu mă tentează”, menţionează ea.

Prima zi la fabrică a fost foarte emoționantă. Elena, ca și mulți alți colegi ai săi, s-a gândit că nu va face față noilor provocări: „A fost o zi și o decizie bună, cu siguranță. La început, când ne-au făcut turul prin secția de producere, m-am gândit că nu voi face față. Pentru prima dată văzusem utilajul, deloc cunoscut pentru mine, m-am gândit că nu voi avea capacitățile necesare. După ce m-am deprins cu tehnica, acum pot spune că nu este nimic dificil”.

Timp de două săptămâni Elena a făcut instruiri. Acum, fiind operatoare, testează cablajul dacă corespunde parametrilor, Elena spune că nu și-ar dori să schimbe lucrul pentru nimic în lume.

„Vreo două săptămâni mi-au trebuit ca să prind ideea lucrului. Am fost și instruiți cum să lucrăm la această tehnică. Peste un timp am deprins lucrul, acum îl fac cu cea mai mare plăcere și nu cred că aș vrea să-l schimb. Știu că am ocazie să merg mai departe în cariera profesională, dar nu cred că vreau”, afirmă ea.

Cât privește condițiile în care muncește, Elena e pe deplin satisfăcută: „Îmi convine totul. Avem transport gratis, asigurare medicală și socială, avem hrană gratuită. Nu cred că multe companii din țară se pot lăuda cu astfel de condiții pentru angajații slor, noi, însă, putem”.

Ne-am interesat și de salariu, despre care ştim că recent a crescut şi porneşte de la 7 mii de lei. Elena ne-a spus că nu doar salariul e motivant, dar sunt și unele bonusuri.

„Avem salariul fix. Pe lângă acesta, dacă ne străduim, putem trece și peste acesta. Plus la toate, avem și bonusuri, ofe-rite de conducere. Avem motivație și muncim cât mai mult”, menţionează ea.

Elena ne-a spus că îi place locul său de muncă și nu vrea să facă schimbări în plan profesional, deși oferte a avut.

„Șansa să cresc profesional desigur că o avem toți. Depinde cât de mult vrem asta. Am avut propuneri să avansez, dar sincer vă spun: mie chiar îmi place ceea ce fac și mă aranjează, de aceea am refuzat. Mulți mă întreabă de ce nu am acceptat, dar le spun și lor acelaşi lucru. Îmi zic toți că vin veselă și pozitivă la muncă. Cum să nu vin, dacă mă simt împlinită?”, spune ea.

Elena le spune oamenilor doar lucruri pozitive despre fabrică. „De la mine nu veți auzi că „nu trebuie să vii aici să lucrezi pentru că nu e bine”, din contra, cine mă întreabă, le povestesc cât e de bine aici, ce condiții avem, ce lucru îndeplinim, salariu, etc.”, povesteşte ea.

Cât privește colectivul, Elena menționează că se împacă cu fiecare: „Am deja 2 ani și jumătate de când lucrez aici. Ne vedem cu acești oameni în fiecare zi și cred că este normal să avem relații bune între noi. Mai glumim, mai spunem noutăți, mâncăm împreună, venim la muncă împreună și mergem acasă împreună. Asemenea relații trebuie păstrate”.

Fireşte am întrebat-o pe Elena şi despre conducerea fabricii. Iar răspunsul ei ne-a surprins: „Simţim o atitudine cu adevărat părintească”. Iar aceasta e cea mai directă dovadă că la Fabrica de cablaje auto din Orhei toţi se simt ca într-o familie mare şi unită.

Eugen Frunză

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker