PoliticRezina

PPDA a început pregătirile pentru alegeri

Consiliul raional Rezina al Platformei DA a dat startul pregătirilor către viitoarele alegeri generale locale, fixate pentru ziua de 20 octombrie 2019.

Astfel, Biroul politic al Organizaţiei teritoriale Rezina a Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, împreună cu organizaţiile locale, timp de o lună urmează să selecteze candidaţii la funcţiile de primari şi consilieri locali. Persoanele selectate numaidecât urmează să fie trecute prin filtrele societăţilor civile din partea locului. Aşa a decis Consiliul raional Rezina al OT a Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr în şedinţa sa din 23 iunie c.

În decizie se accentuează că acest proces trebuie să se bazeze pe principiul zero toleranţă persoanelor care au contribuit la instaurarea, susţinerea şi promovarea dictaturii PDM. Totodată timp de două luni urmează să fie selectate persoane competente, integre şi cinstite în componenţa birourilor electorale ale secţiilor de votare.

În decizia adoptată în aceeaşi şedinţă, Consiliul raional cere Parlamentului Republicii Moldova „pentru crimele comise împotriva poporului, uzurparea puterii în stat, furtul miliardului, excluderea PDM de pe arena politică a Republicii Moldova, iar preşedintelui Republicii Moldova Igor Dodon – retragerea de urgenţă a Ordinului Republicii cu care a fost decorat Vlad Plahotniuc”.

Alt punct din decizia respectivă este adresat prim-ministrei Maia Sandu, căreia i se propune iniţierea urgentă a unui audit financiar profesionist al activităţii Consiliului Raional Rezina din ultimii ani.

Reporter „C”

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker