Util

Imobilele care până acum erau transmise cu titlu gratuit APL vor fi vândute prin licitaţii

Bunurile imobile trecute în proprietatea statului în baza dreptului succesoral (imobilele fără stăpân sau confiscate) vor fi comercializate de către Serviciul Fiscal de Stat prin licitații. O prevedere în acest sens se conține într-un proiect de hotărâre cu privire la modificarea și completarea Regulamentului cu privire la modul de evidență, evaluare și vânzare a bunurilor confiscate, fără stăpân, sechestrate, ușor alterabile sau cu termen de păstrare limitat, a corpurilor delicte, a bunurilor trecute în proprietatea statului cu drept de succesiune și a comorilor.

Olga Babanschi, inspectoare principală în cadrul Serviciului Fiscal de Stat, a declarat pentru IPN că în prezent aceste imobile se transmit cu titlu gratuit autorităților publice locale (APL)în raza de administrare a cărora sunt amplasate. Prin proiectul de hotărâre se propune ca aceste bunuri să fie comercializate prin licitații publice. Scopul elaborării proiectului vizat este majorarea încasărilor la bugetul de stat prin comercializarea bunurilor imobile ce fac obiectul Regulamentului.

Comisia de licitație va stabili prețul de expunere a bunurilor imobile, dar nu mai mic decât cel stabilit în raportul de evaluare, taxa de participare la licitație și termenele de achitare a acesteia. De asemenea, Comisia va decide desemnarea câștigătorilor licitației sau, după caz, suspendarea licitației.  Cu cel puțin 15 zile înainte de începerea licitației, Serviciul Fiscal de Stat va publica în Monitorul Oficial și pe pagina sa electronică un comunicat informativ privind desfășurarea licitației.

Foto simbol Focus Energetic.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker