Evenimente

Peste 30 de hectare de floarea-soarelui au fost distruse de ploi într-un sat din Telenești

Mai bine de 30 de hectare de floarea-soarelui au fost distruse de ploi în satul Mândrești, raionul Telenești. Precipitațiile abundente au spălat mai multe drumuri din localitate.

Primarul localității, Vasile Socolovschi, a declarat pentru IPN că lanurile cu floarea-soarelui sunt în gestiunea mai multor agenți economicii, fiind vorba despre diferite suprafețe. Deocamdată pagubele nu au fost estimate. Acum două-trei săptămâni, mai mulți agricultori au fost nevoiți să planteze din nou porumb și floarea-soarelui pe porțiunile spălate de șuvoaie.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în urma ploilor torențiale, în orașul Telenești a fost deteriorat aproape un kilometru de drum. Alți șapte kilometri de drum local în localitatea Coșcodeni din raionul Sângerei, iar în localitatea Prepelița, ploaia și vântul puternic au deteriorat foi de ardezie și țiglă de pe acoperișul unui depozit și unui magazin.

În capitală, două autovehicule au rămas blocate în apă pe strada Uzinelor, iar pe mai multe străzi au căzut arbori și crengi. S-au înregistrat și acumulări de apă pe străzi, precum și subsoluri inundate.

Comisiile pentru situații excepționale lucrează în teritoriu pentru estimarea prejudiciilor.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close