Apropo

Filat pentru Plahotniuc: scrisoare publică din închisoare

Vlad Filat i-a scris o scrisoare publică lui Vlad Plahotniuc. După cum scrie agora.md, fostul premier îl face „laș” pe liderul democraților, spunându-i că îi este „milă” de el. „Răspunsurile le vei da mai devreme sau mai târziu în fața oamenilor”, i s-a adresat Filat, adăugând că „până la urmă toți răspund pentru ce au făcut”.

Colaj: Agora.md

Scrisoarea ar fi fost publicată pe Facebook de către avocații fostului lider PLDM.

„Siguranță, familie etc., dar ce facem cu mulți, mulți oameni, familiile lor, lacrimile mamelor, plânsetele soțiilor și traumele psihologice ale copiilor?!!

Ce facem cu show-urile televizate cu mascați și condamnări cu ușile închise, cu detențiile în Penitenciarul nr. 13, printre șobolani, în subsoluri… și lipsa elementară de condiții umane?

În 3 ani și 8 luni, în regim de celulă, în Penitenciarul nr. 13 am văzut atâtea lacrimi de bărbați și am auzit atâta durere, ce facem cu ele ?!!!

Ce facem cu Frica în care a trăit o țară întreagă și cu oamenii distruși moral fiind șantajați, cumpărați etc. Ce facem cu ei, cu acești oameni ?!!!.

Ce facem cu judecătorii Curții Constituționale, cu judecătorii și procurorii pe care i-ai făcut instrumente pentru a-ți satisface interesele?!.

Ce facem cu armata de ”jurnaliști, analiști politici și consilieri” (în mod special cei din România) pe care i-ai transformat în killeri, care te-au servit distrugând oameni prin manipulare și minciună?!!

Ce facem cu cei care au fost nevoiți să fugă din țară de Frica ta și a regimului tău?!!

Vorbeai despre tentativa de răpire, dar câți oameni au fost răpiți de tine?”, a scris Filat în mesajul său.

„Mai am multe întrebări și eu și mulți alții, iar răspunsurile le vei da mai devreme sau mai târziu în fața oamenilor. Trebuie să răspunzi mai întâi la aceste întrebări, iar victimizarea și aluziile făcute la lupta geopolitică și planurile de viitor sunt pur și simplu ridicole.

Despre mine s-au vorbit și se vorbesc în continuare multe, însă, atunci când mi s-a propus să fug pentru că Republica Moldova nu-i un loc sigur, să am grijă de familie, am decis să rămân și să-mi demonstrez nevinovăția. Însă am avut parte de o execuție publică în ședințe de judecată închise. Nu regret decizia luată acum 3 ani și 8 luni. Deși sunt închis, sufletul îmi este liber și conștiința curată.

Tu ai ales să fugi!!!

Ești un LAȘ!!!

Însă, să știi că poți fugi de oricine și orice, de tine nu vei reuși. Până la urmă toți răspund pentru ce au făcut. Sincer, îmi este milă de tine, însă Viața bate filmul! (chiar și „The Godfather”)”, a mai scris fostul prim-ministru al Republicii Moldova Vlad Filat.

fostul premier este acuzat de luare de mită și trafic de influență în legătură cu devalizarea Băncii de Economii.

Arestarea lui, în octombrie 2015, a fost posibilă datorită fostului șef al Băncii de Economii, Ilan Shor, care a afirmat într-un autodenunț că i-a dat fostului premier mită.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker