Evenimente

Promitea locuri de muncă bine plătite, dar ajungeau să muncească pentru bănuți în Portugalia

Administratorul unei agenții de plasare în câmpul muncii în străinătate cu sediul în mun. Chișinău, în vârstă de 30 de ani, membru al unei grupări infracționale transfrontaliere, a fost reținut de către oamenii legii. Acesta este suspectat de trafic de ființe umane în scop de exploatare prin muncă în Uniunea Europeană, transmite Realitatea.md

În urma investigațiilor, s-a stabilit că, începând cu luna septembrie 2018, traficanții, sub pretextul angajării la un loc de muncă legal și bine plătit în Portugalia în domeniul agriculturii, au recrutat mai multe persoane originare din Republica Moldova.

Ulterior, liderul grupării, împreună cu alte persoane necunoscute, folosindu-se de poziția de vulnerabilitate a victimelor, le-au transportat și adăpostit într-o localitate din Portugalia. Ajunși la destinație, suspecții au confiscat de la victime actele de identitate.

Totodată, sub pretextul restituirii unei datorii neachitate de către victime și a cărei mărime nu a fost stabilită în mod rezonabil, prin amenințare cu violența fizică, au fost impuși să practice diferite lucrări agricole, înafară de cele promise inițial, fără a le fi achitat salariul promis.

În rezultatul perchezițiilor efectuate de procurorii PCCOCS și ofițerii INI la domiciliul suspectului și sediul agenției au fost depistate și ridicate circa 200 de contracte de prestare a serviciilor pe numele cetățenilor Republicii Moldova, care au plecat în străinătate la muncă sau urmează să plece la muncă, agende cu înscrisuri de ciornă, carnete, mijloace bănești, recipise și confirmări de transferuri bănești.

La moment, administratorul agenției este plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsa cu închisoare pe un termen de la 7 până la 15 de ani. Continuă acţiunile de urmărire penală în vederea identificării și reținerii tuturor făptuitorilor, precum și identificarea altor victime care au avut de suferit în rezultatul acțiunilor ilegale ale grupului infracțional, dar și confiscarea bunurilor infracționale.

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker