CulturaȘtiri

„Pe urmele lui Mihai Eminescu. 100 de fotografii” – genericul unei expoziţii vernisată la Chişinău

„Pe urmele lui Mihai Eminescu. 100 de fotografii” – este genericul expoziţiei vernisate la Muzeul Naţional de Literatură Română „Mihail Kogălniceanu” din Chişinău, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Autorul expoziţiei este scriitorul şi publicistul, artistul fotograf Vasile Şoimaru, care a descris astfel itinerarul locurilor pe unde a păşit poetul-academician Mihai Eminescu.

„Aceste fotografii le-am realizat din prima clipă când mi-am cumpărat primul apărat de fotografiat, acum 25 de ani. Patru albume de fotografii am făcut. Albumul cu Eminescu trebuia să fie al cincilea, dar mi s-a părut că e mai important să apară acum la 130 de ani de la trecerea în nefiinţă”, a declarat  Vasile Şoimaru.

Directoarea Centrului Academic Internaţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, Elena Dabija, a informat că o parte din aceste fotografii se păstrează în colecţiile centrului.

La vernisaj a fost prezentată şi cartea-investigaţie „Argus şi slugile sale. Cei care au făcut să moară Mihai Eminescu”. Autorul cărţii este Vadim Bacinschi. Volumul a fost editat cu sprijinul Institutului de Studiu al Arhivelor şi al istoricului Eugen Statnic din Germania. Autorul proiectului cărţii-investigaţie este Vasile Şoimaru.

Sursa trm.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close