CulturaȘtiri

„Pe urmele lui Mihai Eminescu. 100 de fotografii” – genericul unei expoziţii vernisată la Chişinău

„Pe urmele lui Mihai Eminescu. 100 de fotografii” – este genericul expoziţiei vernisate la Muzeul Naţional de Literatură Română „Mihail Kogălniceanu” din Chişinău, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Autorul expoziţiei este scriitorul şi publicistul, artistul fotograf Vasile Şoimaru, care a descris astfel itinerarul locurilor pe unde a păşit poetul-academician Mihai Eminescu.

„Aceste fotografii le-am realizat din prima clipă când mi-am cumpărat primul apărat de fotografiat, acum 25 de ani. Patru albume de fotografii am făcut. Albumul cu Eminescu trebuia să fie al cincilea, dar mi s-a părut că e mai important să apară acum la 130 de ani de la trecerea în nefiinţă”, a declarat  Vasile Şoimaru.

Directoarea Centrului Academic Internaţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, Elena Dabija, a informat că o parte din aceste fotografii se păstrează în colecţiile centrului.

La vernisaj a fost prezentată şi cartea-investigaţie „Argus şi slugile sale. Cei care au făcut să moară Mihai Eminescu”. Autorul cărţii este Vadim Bacinschi. Volumul a fost editat cu sprijinul Institutului de Studiu al Arhivelor şi al istoricului Eugen Statnic din Germania. Autorul proiectului cărţii-investigaţie este Vasile Şoimaru.

Sursa trm.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker