EvenimenteRezina

Consecinţele unui ordin de disponibilizare nemotivat

Liuba Stavinschi

 Procesul de judecată a durat câţiva ani. Acum Secţia Cultură a Consiliului Raional Rezina urmează să plătească păgube în sumă de aproape 98 de mii de lei.

În articolul Decizia privind numele pe care poate să-l poarte Palatul raional de Cultură urmează s-o ia Consiliul Raional, publicat în CUVÂNTUL din 03 noiembrie 2017, se menţiona că “în toamna anului 2015, administraţia raionului, într-un mod discret a operat modificări în statutul Centrului comunitar de cultură Rezina şi Regulamentul de fincţionare a Secţiei raionale Cultură, modificări care prevedeau disponibilizări de cadre de la Centrul comunitar…  Acţiunile administraţiei au trezit indignarea mai multor angajaţi din cultură, au provocat câteva procese judiciare…”

Una din persoanele disponibilizate atunci, Liuba Stavinschi, metodistă a Casei raionale de cultură Rezina, a considerat acţiunea autorităţilor drept ilegală, neîntemeiată şi a chemat Secţia Cultură a Consiliului Raional Rezina în judecată, solicitând anularea ordinului de concedierie, restabilirea la locul de muncă, încasarea salariului pentru absenţa forţată de la muncă şi a prejudiciului moral. Procesul a durat câţiva ani. În cele din urmă, Judecătoria Rezina a declarat nul ordinul nr.95 din 10 decembrie 2015 al şefei Secţiei raionale Cultură şi a restabilit-o pe Liuba Stavinschi în funcţia de metodistă a Casei raionale de cultură Rezina cu începere de la data disponibilizării.

Potrivit Hotărârii instanţei, Secţia Cultură a CR Rezina urmează să-i plătească Liubei Stavinschi salariul pentru absenţa forţată de la serviciu pentru perioada 10 decembrie 2015 – 31 mai 2019 în sumă de 87 955,72 lei, dar şi prejudiciul moral în sumă de 5000 lei şi cheltuielile de asistenţă juridică în sumă de 5000 lei, în total 97 955,72 lei.

Instanţa mai menţionează că, în partea restabilirii în funcţie, Hotărârea se execută imediat, dar în timp de 30 de zile de la pronunţarea dispozitivului hotărârii, prin intermediul Judecătoriei Orhei, sediul Rezina poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chişinău.

Am încercat să o contactăm pe şefa Secţiei Cultură pentru a comenta hotărârea judecăţii, dar nu a fost de găsit la telefon. Redacţia îi rezervează dreptul la replică.

Reporter “C”

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker