Politic

DECLARAȚIE:REGIMUL OLIGARHIC AL MARII CORUPȚII TREBUIE SĂ PLECE

Partidul Liberal Reformator

DECLARAȚIE

Partidul Liberal Reformator urmărește cu atenție și îngrijorare evenimentele de ultimă oră. Criza constituțională care a generat o periculoasă dualitate de putere a aruncat Republica Moldova la periferia spațiului geopolitic european.

PLR a atenționat încă din 2013 despre marele pericol care avea să-l poarte pentru Republica Moldova un regim format în jurul unor oligarhi corupți și fără scrupule.
În alegerile din 2014 reformatorii au accentuat acest pericol, mergând în campanie cu sloganul „Pentru Moldova, fără oligarhi”. Prin fraude, abuzuri și șantaj PLR a fost scos din Parlament, dar formațiunea a continuat și în afara lui să se bată în instanțele de judecată capturate ale regimului pentru scoaterea la lumină a marilor furturi din sistemul bancar și concesionarea ilegală a Aeroportului Internațional Chișinău.

Astăzi reiterăm, că după eliberarea completă a instituțiilor statului din captivitatea sistemului corupt, PLR va cere noilor autorități politice și judiciare reluarea tuturor marilor dosare de furt și abuz care au prejudiciat grav economia și imaginea Republicii Moldova, au dus la pauperizarea generală a cetățenilor și au motivat exodul masiv a populației tinere.

Partidul Liberal Reformator, care a susținut necondiționat blocul ACUM în campania electorală din februarie 2019, își exprimă îngrijorarea față de cedarea întregii puteri legislative (Președinția și Parlamentul) Partidului Socialiștilor, formațiune extremistă, de sorginte neocomunistă, care a făcut în repetate rânduri declarații revanșarde și apeluri deschise la nimicirea unioniștilor.

În același timp, Partidul Liberal Reformator recunoaște legitimitatea guvernului Sandu, își exprimă sprijinul politic Blocului ACUM în acțiunile lui de dezoligarhizare a statului și cere Partidului Democrat să deblocheze imediat instituțiile statului pentru a evita escaladarea crizei și aducerea ei la consecințe și mai grave.

Chișinău, 12 iunie 2019

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker