PoliticȘoldănești

Ecologia, calamităţile naturale, transportul şcolar şi asistenţa socială personală în atenţia Consiliului Raional Şoldăneşti

Consiliul Raional Şoldăneşti a examinat în şedinţa recentă mai multe chestiuni actuale.

De exemplu, potrivit soldanesti.md, la propunerea consilierului raional Djumberi Todua s-a decis ca în Programul de activitate al Consiliului Raional pentru trimestrul III al anului curent să fie inclus un plan de acţiuni şi sarcini în vederea ameliorării situaţiei ecologice din raion. Subiectul dat urmează a fi discutat mai detaliat în timpul apropiat la o şedinţă extraordinară a Consiliului Raional.

Şeful Secţiei Construcţii, Gospodărie Comunală şi Drumuri, Victor Iurcu, a informat consilieri despre situaţia din localităţile care au avut de suferit în urma ploilor violente din 29 mai şi 4 iunie c. Consiliul a decis să aloce din Fondul disponibil 120 000 lei Primăriei Şoldăneşti pentru lichidarea consecinţelor acestor calamităţi.

Prin altă decizie, pe lângă Direcţia Învăţământ Şoldăneşti a fost creat Serviciul transport şcolar.

În cadrul Serviciului social Asistenţă personală din Direcţia Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei şi Copilului, au fost instituite 30 de unităţi de asistent personal.

Totodată a fost adoptată decizia despre lichidarea ÎM Biroul de proiectare şi sistematizare al raionului Şoldăneşti, pe motiv că din luna august 2015 întreprinderea nu a fost funcţională.

Reporter ”C”

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker