EvenimenteOrhei

O fată de 13 ani din Ciocâlteni, Orhei s-a înecat în Răut

 O fată de 13 ani din satul Ciocâlteni s-a înecat în Răut. Înecul ar fi avut loc pe 9 iunie, iar a doua zi corpul neînsufleţit al fetei a fost găsit de către salvatorii din Orhei, relatează radioorhei.info. Nenorocirea putea fi dublă, dar, din fericire, un pescar a reușit s-o salveze pe sora mai mică a celei înecate.

Victima, împreună cu sora mai mică, mama, bunelul şi alte persoane păşteau vacile lângă podul dintre satele Ciocâlteni și Clișova. Într-un moment de absenţă a mamei celor două surori, fata mai mică, în vârstă de 7 ani, ar fi căzut în Răut. Din fericire, aceasta a fost observată de un pescar care se afla la vreo 500 de metri distanţă, pe cursul râului. Bărbatul a scos copilul din apă şi i-a acordat primul ajutor. Fetiţa şi-a revenit şi acum se află în secţia pediatrie a spitalului din Orhei.

Aceste detalii le-a relatat căpitanul DSE Orhei, Afanasie Stici. Potrivit lui, și sora mai mare a fetiței salvate de pescar a dispărut de pe mal în aproximativ același interval de timp. În amiaza zilei de 10 iunie, corpul neînsufleţit al fetei de 13 ani a fost găsit la o distanţă de circa 6 kilometri de locul iniţial.

Căutările s-au desfăşurat începând din după-amiaza zilei de duminică, cu o întrerupere pentru peroada întunecată şi au fost reluate luni dimineaţă. Intervenţia salvatorilor a fost îngreunată de nivelul ridicat al apei care, după ploile recente, a ajuns la 3-4 metri şi de curentul puternic, a menţionat Afanasie Stici.

Circumstanţele în care s-a produs înecul minorei, care era unul dintre cei şase copii dintr-o familie socialmente vulnerabilă, urmează a fi stabilite de poliţie.

 

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close