EvenimenteTelenești

Chiștelnițenii au deschis cu mult fast sezonul sportiv

Premiul mare la lupta națională trânta, berbecul viu, l-a câștigat Andrei Popescu.

 

Duminica trecută, la Chiștelnița, raionul Teleneşti, s-a dat startul în mod solemn sezonului sportiv,  eveniment la care au asistat un număr mare de săteni. Competiţiile au întrunit peste 10 probe sportive pentru toate vârstele şi capacităţile.

Vladimir Stratulat, consilier local și raional, a remarcat că sărbătoarea a fost una deosebită:

”Am reușit construcția unui complex sportiv chiar lângă căminul de cultură, am amenajat scuarul cu un havuz, astfel am făcut un loc de agrement nu mai rău ca la oraș”, a menționat consilierul.

Constantin Ciobanu, primarul localității, a menționat că deschiderea sezonului a fost de fapt un festival al sportului:

”Am inițiat probe pentru toate vârstele şi gusturile: alergări, volei, lupte libere, joc de dame, etc., ca să se  poată manifesta toţi doritorii. La fiecare probă am acordat premii bănești pentru primele trei locuri. Am comemorat veteranii sportului trecuți din viață, dar nu am uitat nici de cei care mai activează între noi. Este o tradiție bună, care ține de câteva zeci de ani, dar de fiecare dată încercăm să întroducem elemente noi spre a face această sărbătoare mai interesantă pentru săteni”, a menționat primarul.

Manifestarea sportivă a durat de dimineață până seara, când au fost premiaţi câștigătorii.

La jocul de dame cel mai puternic a fost Vladimir Stratulat; la alergări – Macar Stratulat în vârstă de 14 ani. Meciul de fotbal între echipele din satul vecin Țânțăreni și din Chiștelnița a fost câștigat de oaspeți. Dar au întrunit mulţi suporteri şi bătăliile între echipele de băieți și fete din localitate.

Ion Cernei 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker