Evenimente

Omul de afaceri Serghei Bagrin a fost pus în libertate

Omul de afaceri din Rezina, Serghei Bagrin, arestat pe 16 august c., după aproape două luni de detenţie, miercuri a fost eliberat prin decizia judecătorului Igor Negreanu de la Judecătoria Orhei, sediul Rezina. Potrivit lui S.Bagrin, examinând cererea procurorilor de a prelungi termenul de arest al dânsului, judecătorul a calificat-o drept nefondată şi l-a pus în libertate cu o singură restricţie – de a nu părăsi ţara.

Amintim că în numărul din 18 august c. CUVÂNTUL informa că în seara zilei de 16 august trei persoane, inclusiv Alexandru Răileanu, registrator la Oficiul Cadastral Rezina, Mihail Cuț, ex-primar de Rezina și Serghei Bagrin, om de afaceri din Rezina, iar ulterior și Alexei Cioric, ex-secretar al Consiliului Orășenesc Rezina au fost reţinuţi pentru 72 de ore, după care pe numele acestora Judecătoria Orhei a emis mandat de arest pentru 30 de zile. Potrivit inspectorului-şef al Inspectoratului de Poliţie Rezina, Alexandru Ceban, respectivilor li se incrimina faptul ocupării abuzive a unui teren proprietate publică a oraşului Rezina, acţiune săvârşită în perioada anilor 2004-2006 prin falsificarea actelor publice. Mai apoi, cu excepția lui Serghei Bagrin, ceilalți au fost plasați în arest la domiciliu.

Miercuri Serghei Bagrin a concretizat pentru CUVÂNTUL că dânsul este bănuit de ocuparea abuzivă a unui teren proprietate publică a or. Rezina cu o suprafață de 60 m.p. situat la intersecția străzilor Șciusev şi 27 August, faptă comisă în perioada anilor 2004-2006, în complicitate cu factorii de decizie din cadrul Primăriei  Rezina și OCT Cadastru Rezina. Este vorba despre stația de așteptare a transportului auto „Șciusev”, care din start a fost dată în arendă cu nereguli, dar apoi contractul a fost anulat şi s-a organizat licitația de arendă, pe care a câştigat-o respectivul.  „Personal, susține S. Bagrin, am executat toate cerințele impuse de administraţia oraşului şi nu înţeleg despre ce cârdășie poate fi vorba”, spune S. Bagrin.

„Ancheta continuă și ne vom strădui să ne lămurim cu toate bănuielile, atât ale anchetei, cât și ale mele”, a mai adăugat Serghei Bagrin.   

Am încercat să aflăm şi poziţia celorlalţi figuranţi în acest dosar, dar avocaţii lor au refuzat să facă declaraţii, invocând taina anchetei.

Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker