RezinaSocial

Problema principală – tariful mic

Câţiva cititori din Rezina au sesizat redacţia privind activitatea transportatorilor de pasageri ce activează din oraşul Rezina, şi serviciile cărora, în opinia dumnealor, lasă de dorit. Mai ales sunt nemulţumiţi de serviciile transportatorilor locuitorii din cartierul Rezina-Vest, suburbiile Boşerniţa, Stohnaia. În această ordine de idei redacţia a solicitat un comentariu din partea primarului oraşului Rezina, Simion Tatarov. Iată ce ne-a răspuns dumnealui:

Pe parcursul ultimilor trei ani (2016-2018) serviciile auto de călători pe toate cele cinci rute din oraşul Rezina şi suburbii au fost prestate de Întreprinderea Individuală Iurcu Andrei, selectată prin concurs.

În această perioadă agentul economic de mai multe ori a cerut majorarea tarifului, argumentând că fluxul de pasageri este mic, cheltuielile de întreţinere a rutierelor, pentru combustibil sunt mari și întreprinderea suportă pierderi financiare. Până la urmă, din aceste motive, din ia-nuarie 2019 agentul economic şi-a sistat activitatea. Pentru a soluţiona problema operativ, am apelat la SRL Parcul de Autobuze şi Taximetre nr. 9 din or. Briceni, care prestează servicii de transport firmei Lafarge Ciment (Moldova) SA. Administraţia firmei s-a dovedit a fi foarte receptivă şi a acceptat să presteze servicii de transport locuitorilor până la selectarea prin concurs a altui agent economic. Şi firma din Briceni ne-a confirmat că rutele stabilite în oraşul Rezina din punct de vedere economic sunt nerentabile, cauza principală fiind tariful mic (3 lei prin comună) şi faptul că cetăţenii mai folosesc şi mijloacele de transport de pe rutele stabilite de Consiliul Raional (Rezina-Mateuți, Rezina-Tarasova-Solonceni ş.a.), care circulă prin teritoriu.

De la prestarea serviciilor de transportare a pasagerilor în anul 2018 în bugetul oraşului am avut un venit de 13100 lei, ne-a relatat primarul de Rezina, Simion Tatarov.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker