EvenimentePolitic

ULTIMA ORA/În ce condiții va susține PPDA candidatul socialiștilor la funcția de speaker

Consiliul Politic Național al Partidului Platforma DA a decis în cadrul ședinței de astăzi, 6 iunie, că va susține candidatura PSRM la funcția de speaker al Parlamentului, dar cu o condiție, ca deputații socialiști să semneze o declarație publică prin care se angajează să voteze pachetul de legi pentru dezoligarhizarea statului, propus de Blocul ACUM, dar și votarea unui Guvern în frunte cu Maia Sandu.

Portrivit zdg.md, „PPDA cere ca deputații din fracțiunea PSRM să semneze public, nominal, un angajament privind votarea pachetului de legi privind dezoligarhizarea statului propus de Blocul ACUM”, a declarat Andrei Năstase.
Totodată, liderul Platformei DA a mai menționat că îi solicită lui Dodon promulgarea imediată a legilor pentru dezoligarhizarea statului, dar și numirea unui Guvern ACUM, în frunte cu Maia Sandu.
„Consiliul politic a analizat decizia votării unui speaker din partea PSRM pentru a oferi din nou un context politic favorabil pentru deblocarea situației politice. Am analizat întregul context politic și am constatat că singurii care au făcut și sunt dispuși să facă concesii, sunt deputații Blocului ACUM”, a mai precizat Năstase.

Anterior, și PAS a decis să suțină candidatura PSRM la funcția de speaker, pentru a „debloca situația politică” din țară. Această decizie a fost salutată de socialiști, care au declarat că vor analiza deciziile Blocului ACUM în cadrul ședinței Consiliului Republican al PSRM, care va avea loc mâine, 7 iunie.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker