ȘtiriTelenești

Târgul ofertelor pentru absolvenții gimnaziilor

Penultima zi a anului școlar a fost una cu surprize pentru elevii claselor absolvente ale gimnaziilor din satele raionului Telenești, care au venit în sala de festivități a Consiliului Raional să ia cunoștință de ofertele pentru studii propuse de Liceele Teoretice Lucian Blaga din Telenești şi Adrian Păunescu din Căzănești, dar și de Școala Profesională din centrul raional.

La întrunire au fost circa 400 de elevi, iar ofertele, în opinia organizatorilor, au fost atrăgătoare.

Angajații și elevii Școlii Profesionale au prezentat o expoziție de articole și mostre produse de către elevi în cadrul procesului de învățământ: flori modelate din metal cu ajutorul aparatului de sudat, instrumente pentru grădinărit, mostre de tencuială, articole de tâmplărie, o colecție de rochii de epocă. Elevii liceelor din Telenești şi Căzănești au impresionat publicul cu numere artistice și soluții pentru studii și carieră profesională acasă.

Sergiu Cușnir, directorul Școlii Profesionale a menționat pentru ”C” că este o inițiativă bună:

”Școala noastră oferă nu doar o meserie, dar și deprinderi utile pentru viață. La Direcţia Educaţie Telenești s-a născut azi o nouă inițiativă, care, sperăm, va deveni tradiție şi se va numi Târgul meseriilor de acasă”, a menționat directorul.

”Evenimentul a fost cu o pronunțată putere emoțională. E un semnal pentru viitorii absolvenți și părinții acestora că provocările viitorului pot fi lesne depășite și că instruirea de calitate este soluția necesară”, a menționat dna Maria Vleju, șefa-adjunctă la Direcţiei Educaţie.

Ion Cernei  

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker