OrheiȘtiri

Participanţi la o cumetrie în Chiperceni, inclusiv un copil de 3 ani, internaţi la spitalul din Orhei

Un număr de participanţi la o cumetrie care a avut loc într-un local de alimentație publică din satul Chiperceni au fost internaţi la spitalul din Orhei. Potrivit sursei, care a semnalat cazul, ar fi vorba de 20 de persoane intoxicate, iar incidentul se încearcă de a fi muşamalizat.

Solicitată de Radio Orhei, Lidia Bordeianu, şefă de secţie la Centrul de Sănătate Publică Orhei, a confirmat că în Secţia boli infecţioase a spitalului raional au ajuns meseni care au participat la o cumetrie din satul Chiperceni. Ar fi, însă, vorba despre şase pacienţi care s-au adresat după ajutor medical, începând cu ziua de marţi, 28 mai, a declarat Bordeianu. Aceasta mai susţine că unii dintre suferinzi au apelat la medici tardiv, chiar şi la o săptămână după petrecerea care s-a dat duminică, 26 mai.

Printre persoanele, care sunt tratate cu diagnoza boli diareice acute, se află și un copil de 3 ani, care a fost spitalizat împreună cu mama sa.

Reprezentanţi ai CSP Orhei şi ai ANSA au făcut cercetări la faţa locului şi au prelevat probe din cafeneaua unde a fost organizată petrecerea, dar rezultatele încă nu sunt gata, a spus Lidia Bordeianu.

În total, la cumetria din Chiperceni au sărbătorit în jur de 50 de meseni din mai multe localităţi, inclusiv din Orhei, Chişinău, Bălţi şi chiar persoane venite de peste hotare, iar bucatele servite pe mese au fost preparate de către angajaţii cafenelei-gazdă, relatează radioorhei.info.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker