OrheiȘtiri

Participanţi la o cumetrie în Chiperceni, inclusiv un copil de 3 ani, internaţi la spitalul din Orhei

Un număr de participanţi la o cumetrie care a avut loc într-un local de alimentație publică din satul Chiperceni au fost internaţi la spitalul din Orhei. Potrivit sursei, care a semnalat cazul, ar fi vorba de 20 de persoane intoxicate, iar incidentul se încearcă de a fi muşamalizat.

Solicitată de Radio Orhei, Lidia Bordeianu, şefă de secţie la Centrul de Sănătate Publică Orhei, a confirmat că în Secţia boli infecţioase a spitalului raional au ajuns meseni care au participat la o cumetrie din satul Chiperceni. Ar fi, însă, vorba despre şase pacienţi care s-au adresat după ajutor medical, începând cu ziua de marţi, 28 mai, a declarat Bordeianu. Aceasta mai susţine că unii dintre suferinzi au apelat la medici tardiv, chiar şi la o săptămână după petrecerea care s-a dat duminică, 26 mai.

Printre persoanele, care sunt tratate cu diagnoza boli diareice acute, se află și un copil de 3 ani, care a fost spitalizat împreună cu mama sa.

Reprezentanţi ai CSP Orhei şi ai ANSA au făcut cercetări la faţa locului şi au prelevat probe din cafeneaua unde a fost organizată petrecerea, dar rezultatele încă nu sunt gata, a spus Lidia Bordeianu.

În total, la cumetria din Chiperceni au sărbătorit în jur de 50 de meseni din mai multe localităţi, inclusiv din Orhei, Chişinău, Bălţi şi chiar persoane venite de peste hotare, iar bucatele servite pe mese au fost preparate de către angajaţii cafenelei-gazdă, relatează radioorhei.info.

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close