Evenimente

Pe strada din Orhei, pentru care s-au alocat bani din Fondul Rutier, a fost tăiată panglica

Duminică, pe strada Vasile Mahu, primarul Ilan Șor a tăiat panglica de dare în exploatare, după încheierea lucrărilor de renovare (în imagine). Cu prilejul acestui moment festiv, Primăria, sediul căreia se află  pe segmentul reconstruit al străzii, a emis un comunicat de presă. Comunicatul, care începe cu afirmaţia „încă un motiv de bucurie pentru locuitorii municipiului Orhei” , oferă şi unele detalii despre lucrările efectuate, relatează radioorhei.info.

Potrivit datelor oficiale, “după aproape 2 luni de lucrări intense” au fost reconstruiți capital 1500 de metri de carosabil, au fost schimbate bordurile şi asfaltaţi 2 km de trotuar, iar „drumurile au fost marcate cu vopsea specializată și înlocuite panourile de circulație”.

Primăria nu precizează cât au costat lucrările, dar susţine că acestea au fost realizate de către ÎM „Servicii Comunal Locative” (SCL) Orhei, „cu forţe şi resurse proprii”.

În context, de menţionat că în luna iunie curent, printr-o decizie aprobată de Consiliul Municipal Orhei, pentru segmentul străzii Vasile Mahu, care porneşte din preajma Colegiului Pedagogic şi ajunge până la strada Chișinăului, au fost alocaţi 2 milioane 820 de mii de lei. Această sumă provine din Fondul Rutier, având destinația – reparația drumurilor din orașul Orhei.

La mijlocul lunii august, a mai fost aprobată o decizie, prin care SCL Orhei i s-a permis să se împrumute cu 1,5 milioane de lei de la o altă întreprindere municipală – „Orhei-Transport”.

Peste încă aproape o lună – la mijlocul lui septembrie, SCL Orhei a mai obţinut 216,8 mii lei din partea Primăriei, în cadrul unei proceduri de achiziţie, în scopul efectuării lucrărilor de marcaj rutier, scrie radioorhei.info.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker