EvenimenteȘoldănești

Gospodării inundate și drumuri înnămolite în raionul Șoldănești

Precipitațiile abundente, care au căzut, au înnămolit drumuri în orașul Șoldănești, au distrus acoperișul Gimnaziului Poiana, iar în satul Vadul Rașcov s-a înfundat în nămol o fântână, transmite IPN.

Câteva drumuri locale blocate în nămol, gospodării afectate și circa 60 de foi de ardezie de pe acoperișul Gimnaziului Poiana din raionul Șoldănești au fost distruse de ploile torențiale. În satul Sămășcani, raionul Șoldănești, au fost afectate terenuri agricole, iar în satul Șipca a căzut peretele unui garaj și o casă a fost inundată. În orașul Șoldănești și în satul Parcani, există drumuri închise, deoarece nămolul este de jumătate de metru, spune Liubovi Vidrașco, secretara Comisiei Situații Excepționale din raionul Șoldănești.

Potrivit informaţiilor prezentate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (DSE), în oraşul Şoldăneşti au fost inundate 12 gospodării private, inclusiv beciuri. DSE anunță că în localităţile prejudiciate lucrează comisiile pentru situaţii excepţionale pentru estimarea pagubelor înregistrate.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță ploi cu descărcări electrice până marți, 4 iunie.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker