EvenimenteRezina

Oraşul Rezina va beneficia de suport tehnic pentru elaborarea Programului de Revitalizare Urbană

Orașul Rezina, alături de municipiul Strășeni, a ieșit învingător în urma concursului organizat de către Agenţia de Dezvoltare Regională Centru în scopul implementării măsurilor de susţinere a dezvoltării urbane în regiune.

Localităţile selectate urmează să beneficieze de suport tehnic în elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană în cadrul proiectului Suport pentru administrația Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020 prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă, implementat de Ministerul Investițiilor și Dezvoltării Economice al Republicii Polone în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a Republicii Moldova și Reprezentanța Fundației Solidarity Fund PL. Concursul s-a desfășurat în perioada 26.04.2019-13.05.2019 și a avut drept potențiali beneficiari toate primăriile orașelor din RD Centru, care nu au elaborate Programe de Revitalizare Urbană.

Astfel, în urma concursului organizat, la sediul ADR Centru au fost depuse 6 formulare completate pentru 6 orașe: Strășeni, Hâncești, Anenii Noi, Criuleni, Rezina și Nisporeni. Dosarele au fost evaluate de o comisie în baza grilei de evaluare, conform căreia la baza selectării orașelor au stat următoarele criterii: numărul populației, experiența în implementarea proiectelor, caracteristica grupurilor de actori din localitate, prezența documentelor de planificare pe termen mediu şi prezența Planului urbanistic general.

Proiectul este cofinanțat din fondurile programului de cooperare poloneză pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker