Social

Câţi bani au primit de peste hotare moldovenii în luna aprilie

În luna aprilie, prin intermediul băncilor licențiate au fost transferate din străinătate în favoarea persoanelor fizice mijloace bănești în valoare netă de 104,63 milioane de dolari, în creștere cu 5,9% comparativ cu aprilie 2018. Cei mai mulți bani au fost transferați din UE, CSI, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Băncii Naționale.

În distri-buția pe state, sunt de remarcat transferurile din Rusia, în valoare 22,65 milioane de do-lari, în scădere cu 5,6 puncte procentuale față de aceeași perioadă a anului trecut. Transferurile din Israel au alcătuit 19,82 milioane de dolari, cele din Italia – 12,98 milioane și din SUA – 8,54 milioane de dolari.

În structura pe valute, transferurilor în euro le-a revenit ponderea de 54,1%, în creștere cu 5,3 puncte procentuale, urmate de transferurile în dolari SUA – 41,2%, în descreștere cu 1,2 puncte procentuale, comparativ cu aprilie 2018. 4,7% au fost transferurile în ruble rusești, în descreștere cu 4,1 puncte procentuale.

Pe parcursul perioadei ianuarie – aprilie 2019, volumul total al transferurilor bancare din străinătate în favoarea persoanelor fizice din Republica Moldova a constituit 381,50 milioane dolari, cu 3,8% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului precedent.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker