EvenimenteTelenești

Cătălin Dânga, cel mai bun elev din Teleneşti

Cătălin Dânga din clasa a XI-a profil real a Liceului Teoretic Lucian Blaga din Teleneşti a fost distins cu titlul Elevul anului 2019 în cadrul Galei Educației, organizată de către Direcţia Generală Educaţie Telenești.

 

Opțiunea juriului pentru Cătălin nu a fost întâmplătoare, dânsul a obținut opt diplome de performanță la diverse discipline pe parcursul anului de învățământ. Deși studiază la profilul real, a participat şi la olimpiadele raionale la istorie și literatura română, obținând în ambele cazuri locul I.

”Un tânăr merituos, cu abilități deosebite, în spatele cărora stă o muncă asiduă și atitudine conștiincioasă față de studii, de sarcinile obștești. El vine în fiecare dimineață de la Mândrești la Teleneşti, cale de 7 kilometri. Nu cunosc să se fi prezentat vreodată cu temele nepregătite sau să declare că azi nu are dispoziție și nu participă la ceva”, ne spune dna Veronica  Postolache, diriginta lui Cătălin.

Am aflat că vrea să-şi continue studiile la medicină. A citit multe despre Hipocrate și Halenus, renumiții medici ai antichității, despre medici cu renume din ţară, de la care a intuit că medicina este o artă, iată de ce pregătirea multilaterală, posedarea tuturor disciplinelor pentru Cătălin este una prioritară. Iar dorința de a nu fi mulțumit de sine însuși, maximă care aparține poetului Lucian Blaga, părintele spiritual al liceului unde învață, a devenit pentru el şi un stil de viață.

Succese în continuare, Cătălin!

Ion Cernei                                                                   

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker