EvenimenteOrhei

Cine sunt și la ce instituții învață elevii din regiunea Orhei care vor primi 10 la examenul de limbă străină la bacalaureat

Gabriela Cebotar de la LT Olimp este unica elevă din raionul Rezina care va primi nora 10 din oficiul la examenul de BAC la limba engleză.

 

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova şi Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare au publicat lista elevilor care vor primi nota  10, din oficiu, la proba de examen la limba străină din cadrul examenului de Bacalaureat în baza certificatelor cu recunoaştere internaţională.

 

Potrivit documentului, majoritatea din cei 1008 elevi care se vor bucura de această performanţă învaţă la instituţiile din Chişinău. 23 dintre elevii respectivi învață la liceele din Orhei. Cei mai mulți elevi – 13, care nu vor susține examenul la limba străină sunt la Liceul Onisifor Ghibu, 6 învaţă la Liceul Ion Luca Caragiale, iar 4 – la Liceul Alecu Russo.

La limba engleză vor fi scutiţi de examene:

De la LT Onisifor Ghibu: Anatolie Graur, Irina Popescu, Dorin Boguș, Dan-Grigore Boțan, Irina Canevschi, Alexandra Cortac, Alexandru Erhan, Daniela Gorgos, Sergiu Matcovschi, Vladislav Munteanu, Onorina Mutu, Valeria Vârlan, Cristofor Voicu.

De la LT I.L.Caragiale: Mihaela Dodi, Mădălina Drobca, Florin Hacina, Dumitru Iacobenco, Ionela-Manuela Stan, Diana Vârlan.

De la LT Alecu Russo: Loredana Cecan şi Marius Palii.

La limba franceză vor primi nota 10 din oficiu Tamara Ceban şi Ion Țugulschi, ambii de la LT Alecu Russo.

Performaţele liceenilor din raioanele Rezina, Şoldăneşti şi Teleneşti la acest capitol sunt mult mai modeste. Astfel, din raionul Rezina va fi scutită de examenul de BAC la limba engleză Gabriela Cebotar de la LT Olimp, iar din raionul Şoldăneşti – Iana Popa de la LT Ştefan cel Mare. Din raionul Teleneşti, după cum ne-a informat Maria Vleju, şefă-adjunctă a Direcţiei Educaţie, nici un absolvent nu are nota 10 din oficiu la limba străină, concretizând că această notă se oferă elevilor care au obținut premiile I, II sau III la Olimpaida Republicană de limbi străine în clasa a XII-a sau în clasele a X-a, a-XI-a, a XII-a la Olimpada Internațională, dar şi celor care studiază independent limba engleză și susțin testul standardizat TOEFL.

Reporter „C”

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker