Evenimente

PLDM va curăți RM de gunoaie, la propriu și la figurat!

În ajunul Zilei Nistrului, la inițiativa Organizației Teritoriale Rezina a PLDM, a fost curățit izvorul Apă vie, care se află în zona riverană a Nistrului, la hotarul dintre satele Solonceni și Mateuți, raionul Rezina.

La acțiunea de salubrizare au participat și reprezentanți din Organizațiile Teritoriale Șoldănești, Călărași, Leova, Orhei ale PLDM.

Prezent la eveniment, președintele PLDM, Tudor Deliu, a spus că râul Nistru este una din principalele surse de apă potabilă pentru întreaga țară.

”Una dintre problemele globale cu care se confruntă omenirea la începutul mileniului trei este lipsa apei şi degradarea calităţii ei. Noi suntem datori să protejăm natura, să ne asigurăm ca cetățenii noștri să consume apă potabilă de calitate. Îndemn pe toți oamenii să fie mai activi și să lanseze acțiuni de salvgardare a mediului ambiant din Republica Moldova. Noi vrem să trăim într-o țară curată, unde cetățenii sunt sănătoși”, a spus Tudor Deliu.

Președinta Organizației Teritoriale Rezina a PLDM, Livia Scutaru, a menționat că este bucuroasă pentru că astfel, cu suportul PLDM, se va curăța un izvor, iar oamenii vor putea consuma apă de calitate.

”Pe mine personal mă doare că râul Nistru se află într-o situație dezastruoasă și din acest considerent sunt încântată că astăzi au venit atâția oameni ca să facem un lucru util pentru țara noastră. Venim cu un apel către cetățeni: să păstrăm curățenia! Oamenii au nevoie de o apă curată, de calitate. În toată țara, echipele PLDM se vor ocupa de înverzirea și curățarea teritoriului RM”, a spus Livia Scutaru.

Președintele Organizației Teritoriale Leova a PLDM, Alexandru Bujoreanu, a declarat: ”Vrem să curățim Republica Moldova de gunoaie, la propriu și la figurat”.

Menționăm că acțiunea face parte din cadrul Programului de Oxigenare a Moldovei, lansat de PLDM.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker