Evenimente

Un nou post de salvatori și pompieri a fost inaugurat la Peresecina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI a inaugurat luni, 9 octombrie, un nou post de salvatori și pompieri în localitatea Peresecina, raionul Orhei.

Potrivit unui comunicate al Serviciului, la ceremonia de deschidere a stației noi a fost prezent ministrul Aface-rilor Interne Alexandru Jizdan și conducerea Serviciului Situații Excepționale în frunte cu generalul–maior Mihail Harabagiu.

Ministrul a menționat importanța apariției noilor posturi în țară, întrucât prin intermediul acestora oamenii se pot bucura de siguranță și ajutor neîntârziat. Oficialul a mai subliniat că pompierii și salvatorii sunt foarte importanți societății deoarece grație acestora se pot reduce riscurile și pot fi salvate persoanele.

În cadrul postului de salvatori vor activa 10 pompieri civili, care deja au fost instruiți de cei profesioniști pentru a interveni în incendii.

IGSU a oferit o autospecială de intervenție pentru ca salvatorii să poată ieși la incendii și accidente. Tot Serviciul Situații Excepționale al MAI a dotat stația cu echipament și costume de luptă, pentru ca pompierii să poată interveni în caz de necesitate.

Conform informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, acesta este al 35-lea post de salvatori și pompieri edificat de autoritățile publice locale cu susținerea Serviciului Situații Excepționale. În baza programului de consolidare a Serviciului Salvatori și Pompieri în localitățile rurale, până în 2020 urmează să fie deschise peste 100 de stații. Postul din localitatea Peresecina va deservi 10 sate, iar peste 30 mii de oameni se pot bucura de siguranță în situații de risc.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker