EconomieTelenești

Activităţi ce consolidează încrederea femeilor în forțele lor

Clubul Politic al Femeilor din Telenești a organizat duminică un seminar cu așa-numitele grupuri subprezentate de femei din localitățile raionului. Au fost examinate diverse probleme abordate la întâlnirile cu potenţialele candidate pentru alegerile locale care urmează să aibă loc în vara curentă. Astfel peste 30 de doamne au avut posibilitate să-și împărtășească opiniile vs de problemele cu care se confruntă în activitatea cotidiană.

În opinia Eugeniei Roșca, una din liderele CPF Telenești, este pentru prima oară când se organizează o asemenea întrunire cu femeile din diverse categorii sociale, inclusiv pensionare, persoane cu dizabilităţi, care constituie o parte solidă a electoratului şi este foarte important ca dumnealor să participe activ şi cointeresat la actul decizional: ”Am diseminat mai multe probleme ale acestor grupuri, inclusiv şomajul, iniţierea unei afaceri, violența în familie etc. Astfel am reușit să  pornim un dialog sincer, cointeresat  referitor la creșterea activismului femeilor noastre. Am efectuat și un training, în cadrul căruia viitoarele alese locale au avut posibilitatea să-și manifeste aptitudinile, posibilitățile de afirmare”, a menționat dna Roșca.

Formatoarele Eugenia Roşca şi Maria Furdui (de la stânga),  monitorizând activitatea seminarului.

Angela Prisăcaru, angajată la Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei Telenești, a menționat că, în cadrul trainingului, s-a confruntat cu o situație specifică pentru activitatea sa cotidiană: ”Era vorba de un tânăr cu dizabilități severe, pe care nu are cine să-l îngrijească. Primăria poate interveni pentru a soluționa problema lui. De dorit ca asemenea activități să aibă loc periodic, fiindcă ele consolidează încrederea femeilor în forțele lor”.

La seminar a participat şi Loretta Handrabura, dr. în pedagogie, una din liderele CPF Chișinău,  care a reiterat ideea implicării mai active a femeilor în viața politică și socială: ”Este important ca vocea fiecărei femei în administraţia publică locală să fie auzită măcar de aceea că ea vede un pic altfel problemele comunității, prin urmare e firească prezența lor în proporție de cel puţin 50 la sută în orice organ reprezentativ”, a menționat dna Handrabura.

Ion Cernei

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker