Social

„Podul peste Nistru e în stare normală”

Un locuitor al orașului Rezina a semnalat la redacția săptămânalului CUVÂNTUL, cum că podul auto de peste Nistru, care face legătura între orașele Rezina și Râbnița ar avea deformații și ar fi în stare avariată. Rezineanul ne-a trimis şi această imagine cu tiruri ce staționează ore în şir pe pod aşteptând rândul la  punctul vamal Rezina-Pod, afirmând că anume aceasta ar fi cauza deteriorării podului. Pentru comentarii ne-am adresat către dl Pet-ru Bahnă, șeful sectorului Rezina al SA „Drumuri-Orhei”, în gestiunea căreia se află acest obiectiv.

Dl Bahnă ne-a relatat că podul auto de peste Nistru este o construcție specială, care face parte din drumul republican (R-20) Orhei-Rezina-Râbnița. Podul a fost construit acum vreo 30 de ani şi, conform normelor tehnice, este o construcție „tânără” or, termenul de exploatare a acestor construcții este de sute de ani.

3 ani în urmă niște pescari din Rezina la fel s-au arătat îngrijorați de starea tehnică a podului. Atunci a fost sesizat Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, care a creat o comisie de specialiști în domeniu. Comisia a examinat minuțios elementele constructive ale podului, găsindu-le într-o stare normală.

Cât privește organizarea punctului vamal în zona de protecție a podului, dl Bahnă susține că această chestiune a fost coordonată cu ÎS ”Administrația de Stat a Drumurilor”, deşi punctul 69 b) din Regulamentul circulației rutiere al RM stipulează că „oprirea mijloacelor de transport este interzisă în tuneluri, pe poduri, viaducte, rampe și sub acestea”.

Apropo, punctul 127 1a) din același Regulament stipulează că „persoanele responsabile de amenajarea, întreținerea și exploatarea drumurilor publice, trecerea la nivel cu calea ferată și altor construcții rutiere sunt obligate să mențină aceste construcții în condiții care ar garanta securitatea traficului rutier”.

Ion Perciun

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker