Evenimente

Pensionarii se plâng că sărăcia îi distruge

523 de mii de pensionari au venituri mai mici decât nivelul minim al coșului de consum, raportează Uniunea Pensionarilor din Republica Moldova. într-o conferință de presă la IPN, reprezentanții organizației le-au cerut guvernanților să ia măsuri, în caz contrar vor organiza proteste.

„Domnilor guvernanți, fiți buni și răspundeți la întrebările pe cât de simple, pe atât și foarte dureroase pentru cei care sunt în așteptarea unei vieți mai bune, mai luminoase și mai liniștite, după merit și lege”, a declarat președintele Uniunii, Victor Leancă. Potrivit lui, în jur de 193 de mii de pensionari, care au ieșit la pensie până în anul 2000, sunt puși să aștepte să le fie recalculate pensiile până în 2027. „Cum credeți, domnule prim-ministru, moș Ion va ajunge până în 2027?”, întreabă Victor Leancă.

În opinia sa, un ministru, care ridică lunar un salariu de 30 de mii de lei, nu este interesat de situația unui bătrân, care ia o pensie de 800 sau o mie de lei. Și acest bătrân mai are în grijă și nepoți, pentru că părinții copiilor au luat calea pribegiei. După ce în spațiul public se vorbea despre monopolizarea pieței nucilor, a uleiului, astăzi s-a ajuns la monopolizarea pieței celui mai important produs – cartoful. „Stimați oameni ajunși la vârsta înțelepciunii, pare-mi-se că am ajuns la capătul răbdării. Cratițele și ceaunele sunt goale. Lingurile le punem în brâu, poate e timpul să le folosim în mod colectiv și organizat?”, a întrebat Victor Leancă.

Nicolae Stratulat, membru al Uniunii, spune că minciunile au început încă după alegerile prezidențiale din 2016. De la alegerile parlamentare din 24 februarie, nu există o activitate legislativă și nimeni nu poate răspunde la întrebări, nimeni nu întreprinde acțiuni pentru a îmbunătăți viața cetățeanului, așa cum au promis.

Ion Tverdohleb, membru al Uniunii, afirmă că acea majorare nesemnificativă a pensiei este absurdă în condițiile în care prețurile cresc galopant, iar oamenii nu-și mai permit să procure legume, nemaivorbind de carne sau lapte.

Și Maria Talpă, o altă membră a Uniunii, a îndemnat guvernanții să iasă din birouri, să meargă la piață și să urmărească ce au pensionarii în coșul alimentar. Unii nu-și permit nici minimul necesar.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker