EvenimenteȘoldănești

Forumul tinerilor din raionul Şoldăneşti

Consiliul Raional al Tinerilor din raionul Şoldăneşti a organizat sâmbătă primul Forum al tinerilor din raion. Scopul principal al acţiunii a fost formularea unei rezoluţii cu propuneri şi recomandări pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă tinerii din raion şi transmiterea acesteia Consiliului raional Şoldăneşti.

În cadrul întrunirii au fost puse în discuţie rezultatele sondajului privind necesităţile şi provocările tinerilor din raion, realizat în luna martie 2019. Eşantionul a cuprins 101 tineri, cu vârsta între 14-35 de ani. Conform acestui sondaj, tinerii au posibilităţi limitate de afirmare, un nivel scăzut de informare cu privire la sănătatea reproductivă, este înalt nivelul delicvenţei juvenile.

În sesiunea a II-a a Forumului tinerii s-au împărţit în ateliere de lucru. În atelierul I a fost abordată problema educaţiei, formării şi angajării în câmpul muncii. Moderatorul atelierului, Stanislav Rusu a fost susţinut de Aurica Vlas, specialistă pentru asigurarea didactică la Direcţia Învăţământ şi Iuliana Dehcanov, specialistă la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă. Participanţii la atelierul II, împreună cu subsemnata au discutat problemele legate de autopercepţia şi orientările valorice ale tinerilor şi participarea tinerilor în procesul decizional. În cadrul atelierului III, moderat de Dan Banari şi asistat de specialistele Maria Clipa, medică obstetriciană ginecologă, Cristina Ceban, asistentă medicală, psihologă, tinerii şi-au expus opiniile şi propunerile privind soluţionarea problemelor legate de sănătate, calitatea serviciilor de agrement şi odihnă. Iar în atelierul IV, moderat de Andrei Maftei cu concursul specialiştilor Sergiu Moraru, colaborator al Serviciului Prevenire şi Daniela Lisnic, ofiţeră a Serviciului Interacţiune Comunitară, Inspectoratul de Poliţie Şoldăneşti s-a vorbit despre cauzele comportamentului deviant al tinerilor şi posibilităţile de depăşire a dificultăţilor.

Toate opiniile, propunerile au fost întroduse în rezoluţia Forumului.

Adriana Tiron, specialistă în Secţia Cultură, Tineret şi Sport Şoldăneşti

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker