EvenimenteTelenești

Medici olandezi oferă consultaţii şi ochelari gratis la Teleneşti

De mai mai bine de o săptămână una din sălile Bibliotecii Publice Raionale Vasile Alecsandri din Telenești a fost transformată într-un imens cabinet oftalmologic, unde medici-specialiști din Olanda  examinează pacienți din satele raionului și le oferă gratis ochelari.

Doctoriţele din Olanda împreună cu o pacientă din raionul Teleneşti.

Acțiunea a fost organizată de către Asociaţia Obştească Centrul de Asistență și Intervenții Comunitare din satul Văsieni,  condusă de  Sabina Danilov, o activistă cunoscută cititorului nostru grație unor notorii acțiuni civice. Dânsa ne-a relatat că, începând cu data de 15 mai și până la 25 mai curent, cetăţenii de vârsta a treia din raion vor beneficia gratis atât de examinare din partea medicilor oculişti, cât şi vor avea posibilitatea de a obţine gratis ochelari, dacă li se vor depista careva probleme legate de vedere: ”Am contactat Fundaţia MAX Maakt Mojelijk şi Fundația Zienderogen din Olanda, care s–au oferit să ne acorde ajutorul necesar. Acum avem până la 150 de persoane zilnic la examinare oftalmologică, după care pacientul primește gratis ochelari. Aduc mulţumiri speciale domnilor Leo Leenders, Erna Leenders, Jeroen Bos, Suzanne Sprooten şi Eva van‘t Schip Kuijs pentru munca pe care o depun, dar și pentru echipamentele necesare în cadrul acestui program”, a menţionat dna Sabina Danilov.

Tudor Ţurcanu, primarul comunei Ratuş, a remarcat că acţiunea a fost primită cu bucurie de către săteni: „Astfel peste 40 de oameni care aveau neapărată nevoie de ochelari au reuşit să-şi soluţioneze problema fără să se deplaseze la Orhei sau Teleneşti”, a remarcat primarul de Ratuş.

Ion Cernei

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker