Politic

Indirect despre averea deputatului Petru Știrbate din Orhei

Anul trecut salariul de deputat și îndemnizațiile primite în Parlament de deputatul Petru Știrbate din Orhei au constituit peste 192 de mii de lei. Aceste date se conțin în declarația de Venituri și Interese a soției deputatului, Ala Știrbate, care este șefa oficiului Orhei de evidență și documentare a populației și consilieră raională.

Potrivit documentului, Ala Știrbate a obținut în 2016 un salariu de peste 92 de mii de lei și o îndemnizație de peste 4900 de lei din partea Consiliului Raional Orhei. Cei doi soți au mai primit dividende de peste 14 mii de lei din banii depuși în conturile bancare.

Potrivit declarației, familia Știrbate are 5 conturi în bănci. În cele 3 conturi ale deputatului Petru Știrbate sunt peste 73 mii de lei și 286 de euro, iar în cele 2 conturi ale soției sunt 75 mii de lei.

Ala Știrbate, împreună cu Petru Știrbate sunt proprietarii ai 1,7 ha terenuri agricole și ai peste 0,7 ha terenuri forestiere. Au un garaj, două case și două apartamente, dintre care unul în România.

Anul trecut a rămas neschimbat și numărul unităților de transport pe care le are familia Știrbate. Aceștia au vândut un Jeep Kompas la prețul de 6000 de euro și au procurat o Suzuki Vitara cu 13600 de euro. Demnitarii mai au în proprietate un Chrysler, un Mercedes Benz și o barcă.

Declarația deputatului Petru Știrbate pentru anul 2016 nu a fost deocamdată publicată.

Petru Știrbare a devenit  deputat în anul 2010 pe listele PLDM, dar în toamna anului 2015 a părăsit partidul, ulterior aderând la PD. Ala Știrbate ocupă funcția de șefă a Secției de evidență și documentare a populației Orhei din anul 2010. În 2015 a devenit consilieră raională pe lista PLDM, iar ulterior a părăsit formațiunea și a aderat la fracțiunea PD.

Radioorhei.info

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker