Economie

Moartea în masă a albinelor din cauza insecticidelor folosite în agricultură

Pieirea în masă a albinelor a avut loc în satele Tomai și Gaidar, din raionul Ceadâr-Lunga. Apicultorii susțin că albinele au murit din cauza tratării cu insecticide a lanurilor de rapiță, transmite unica.md cu referire la gagauzinfo.md

Primele semne de otrăvire au fost observate în seara zilei de 6 spre 7 mai. Până pe 12 mai, aproximativ 60-70% din albine au murit în gospodăriile rezidenților și acestea continuă să moară.

Potrivit ipotezelor apicultorilor, moartea a apărut datorită pulverizării câmpurilor de rapiță și a livezilor cu insecticide. Apicultorii susţin că nu au primit nicio notificare prealabilă cu privire la prelucrarea câmpurilor. Un prejudiciu uriaș de sute de mii de lei a fost cauzat gospodăriilor apicole, din cauza neglijenței fermierilor, au spus apicultorii.

Autoritatea Teritorială pentru Siguranța Alimentelor din Comrat și Ceadâr-Lunga a avertizat anterior fermierii să informeze primarii și apicultorii despre tratarea planificată a terenurilor. Procesarea câmpurilor trebuie efectuată numai după ce albinele sunt izolate sau transportate în locuri sigure.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker