Economie

Moartea în masă a albinelor din cauza insecticidelor folosite în agricultură

Pieirea în masă a albinelor a avut loc în satele Tomai și Gaidar, din raionul Ceadâr-Lunga. Apicultorii susțin că albinele au murit din cauza tratării cu insecticide a lanurilor de rapiță, transmite unica.md cu referire la gagauzinfo.md

Primele semne de otrăvire au fost observate în seara zilei de 6 spre 7 mai. Până pe 12 mai, aproximativ 60-70% din albine au murit în gospodăriile rezidenților și acestea continuă să moară.

Potrivit ipotezelor apicultorilor, moartea a apărut datorită pulverizării câmpurilor de rapiță și a livezilor cu insecticide. Apicultorii susţin că nu au primit nicio notificare prealabilă cu privire la prelucrarea câmpurilor. Un prejudiciu uriaș de sute de mii de lei a fost cauzat gospodăriilor apicole, din cauza neglijenței fermierilor, au spus apicultorii.

Autoritatea Teritorială pentru Siguranța Alimentelor din Comrat și Ceadâr-Lunga a avertizat anterior fermierii să informeze primarii și apicultorii despre tratarea planificată a terenurilor. Procesarea câmpurilor trebuie efectuată numai după ce albinele sunt izolate sau transportate în locuri sigure.

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close