Economie

Deținătorii de terenuri agricole vor putea construi pensiuni agroturistice

Proprietarii de terenuri agricole vor putea construi pensiuni agroturistice pe teritoriul acestora fără a fi nevoiți să schimbe destinația lotului. Această prevedere se conține într-un poiect de lege aprobat de Parlament în prima lectură. Autoritățile susțin că astfel, agenții economici vor putea economisi în jur de 12 mii de lei pentru fiecare ar de pământ, relatează agora.md.

„Condiția pentru a putea face acest lucru este să practice activitatea agricolă de cel puțin cinci ani. Poate fi orice gen de activitate agricolă: creșterea animalelor, cultivarea viței de vie, livezi etc.”, a declarat la acest subiect ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bâtca.

Astfel, dacă documentul va fi aprobat în lectură finală, doritorii de a amplasa pensiuni agroturistice pe terenurile agricole pe care le au în prorpietate vor putea face acest lucru fără a schimba destinația terenului. Dimensiunea acestor pensiuni nu va trebui să depășească un număr de 20 de camere.

Pentru a schimba destinația unui teren, un agent economic cheltuie în prezent în jur de 12 mii de lei pentru un ar.  „Pentru a construi o pensiune agroturistică sunt necesari peste 14 ari de teren. Reiese o sumă destul de mare care se cheltuie doar pe schimbarea de teren. Noi acum le dăm posibilitatea să investească acești bani în altceva”, a mai adăugat ministrul.

În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate șapte pensiuni agroturistice. 

Foto simbol. Sursa: Moldpres.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close