Politic

Apel pentru demisia membrilor CEC și a judecătorilor Curții Constituționale

Reprezentanții Grupului de Inițiativă pentru apărarea Articolului 2 din Constituție solicită demisia membrilor Comisiei Electorale Centrale și a judecătorilor Curții Constituționale, transmite unimedia.info.

Apelul public, lansat la o conferință de presă la IPN, vine în contextul „apropierii perioadei desfășurării alegerilor locale generale, precum și a probabilității înalte de desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate”, o spun reprezentanții Grupului de inițiativă.

Membrii Grupului menționează că, „având în vedere comportamentul abuziv al actualei componențe a Curții Constituționale, care a devenit actor politic activ, neglijând totalmente limitele impuse de Constituție, dar și având în vedere că majoritatea membrilor CEC au fost delegați de către partide care nu mai sunt reprezentate în Parlament”, se constată că cele două instituții cheie în procesul de organizare și desfășurare a alegerilor nu sunt capabile să asigure scrutine libere și corecte.

În apel se mai spune că demisia membrilor CEC și a judecătorilor constituționali, dar și desemnarea noilor componențe legitime ale celor două instituții, sunt indispensabile pentru asigurarea alegerilor libere și corecte și a supremației Constituției. Reprezentanții Grupului de inițiativă solicită partidelor politice și organizațiilor societății civile să susțină și să semneze acest demers.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker