RezinaSocial

Un proiect transfrontalier consultat cu cetăţenii

casa de cultură din Mateuţi, părăsită şi devastată de mai mulţi ani.

 

După mai multe proiecte realizate în ultimii ani, administraţia satului Mateuţi din raionul Rezina a iniţiat recent consultări publice privitor la reparaţia casei de cultură, care stă părăsită de mai mulţi ani.

 

„În opinia noastră, este una din priorităţile comunităţii, dar totuşi, înainte de a proceda la realizarea proiectului am decis să ne consultăm cu populaţia. Am discutat problema în colectivele instituţiilor din sat, desfăşurăm dezbateri pe reţelele sociale. Ne adresăm către toți consătenii care se află în localitate, dar și peste hotare, solicitându-i să se expună dacă susțin această inițiativă sau nu, care alte probleme actuale ar trebui să fie pe ordinea de zi a administraţiei satului. Părerile consătenilor contează foarte mult pentru noi. Majoritatea susţin propunerea primăriei, unii se referă şi la alte necesităţi: conectarea gospodăriilor la gazoduct, reparaţia drumurilor etc.”, spune primara de Mateuţi Angela Ursachi.

Dna Ursachi a concretizat, că proiectul reparaţiei  deja este şi, deoarece cheltuielile urmează să fie importante, se prevede ca acesta să fie realizat pe etape.

„Mai întâi vrem să instalăm acoperişul pentru a stopa ruinarea clădirii. Cea mai mare parte din cheltuieli urmează să le acoperim dintr-un proiect transfrontalier în comun cu primăria Valea Seacă, judeţul Bacău, cu care avem un acord de înfrăţire, investiţiile provenind din fondurile Uniunii Europene. Cu 500 de mii de lei va contribui Consiliul Raional Rezina. Mai căutăm şi alte surse de finanţare pentru acest proiect”,  a mai adăugat dna primară.

Pe reţelele sociale s-a înfiripat deja un dialog. Mateuţeanca Mariana Zaharcenco a reacţionat la iniţiativa Primăriei în felul următor: „Trăiesc într-o localitate din suburbia capitalei şi la orice adunare dau ca exemplu satul unde am crescut şi eforturile autorităţilor întru prosperarea localităţii. Mă bucur mult pentru orice schimbare şi renovare care o faceţi şi sunt pentru toate ideile şi începuturile frumoase”.

Tatiana Cernica a notat: „Susţinem, vă dorim mari succese şi Doamne ajută!”

Sergiu Guşilă a ţinut să remarce: Nu sunt locuitor al satului Mateuţi. Renovarea casei de cultură e un lucru bun. Însă reieşind din starea obiectului, cheltuielile mi se pare că pot fi mai mari decât construcţia unei clădiri noi. Cât vor costa numai lucrările de consolidare a clădirii!..”

Primăria Mateuţi a răspuns: „Dle Gușilă, dispunem deja de toate actele necesare expertizate, recent am organizat o comisie din specialiști, care au verificat și analizat situația. Avem undă verde pentru lucrări”.

Reporter „C”

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker