EvenimenteOrhei

Sub Lumina Învierii, un festival al cântecului pascal

Colectivele folclorice din 18 localități ale raionului Orhei au participat duminica trecută  la Festivalul raional al cântecului pascal Sub Lumina Învierii,  care s-a desfăşurat la căminul de cultură din comuna Step Soci.

Deschiderea Festivalului a fost binecuvântată de preotul paroh protoiereul Efrim Darie de la Biserica Sfânta preacuvioasa Parascheva din Step Soci. Participanţii au fost salutaţi de primarul comunei Mihail Băcioi și președintele raionului Orhei Ion Frunze.

După cum ne-a relatat Nina Ungureanu, specialistă  la Secția Cultură Orhei, festivalul s-a desfășurat al doilea an consecutiv sub egida Consiliului Raional în parteneriat cu Vicariatul de Orhei:

”Asemenea festivaluri-concurs aveau loc și mai înainte, însă am decis să susținem inițiativa frumoasă a corurilor bisericești, astfel că la festival au venit nu doar formațiuni de artişti amatori. Data desfăşurării festivalului a fost aleasă nu întâmplător: s-a decis ca acesta să aibă loc după ce colectivele au prezentat în Săptămâna Luminată programele respective în comunitățile lor. Am participat la aceste concerte şi am descoperit mai multe talente şi lume dornică de a participa la asemenea festivităţi. S-a decis ca, începând cu acest an, festivalul dat să devină tradițional”, a menționat dna Ungureanu.

Ludmila Botnariuc, angajată la Consiliul Raional Orhei, membră a juriului festivalului, s-a arătat convinsă că festivalul va deveni tradițional:

”Sala a fost arhiplină, dovadă că la noi muzica sacră nu este uitată. Am fost impresionați de faptul că fiecare colectiv a venit cu mai multe melodii, dar s-a convenit ca toți să interpreteze în scenă cel mult trei cântece. A fost dificil de apreciat învingătorii. Până la urmă s-a decis ca toți participanții să fie menţionaţi cu Diplome și premii din partea Secției Cultură”, a spus dna Botnariuc.

Reporter “C”

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker