Evenimente

Furturile din biserici s-au întețit

În primele patru luni ale anului 2019, pe teritoriul Republicii Moldova au avut loc 12 furturi din lăcașele sfinte, în special în mun. Chișinău și raionul Sângerei, câte patru cazuri, iar în raioanele Orhei, Strășeni, Telenești și Vulcănești, câte un caz, relatează unimedia.info.

Obiectele de valoare sau banii lichizi, lăsați la vedere în biserici, sunt o țintă sigură pentru hoți, însă acestea puteau fi evitate, dacă persoanele vizate din teritorii interveneau preventiv cu măsuri de securitate, anunță un comunicat emis de Mitropolie, cu referire la o notă informativă a Inspectoratului General de Poliție.

Analiza efectuată denotă, că majoritatea lăcașelor sfinte nu dispun de pază sau paza este efectuată de către persoane de vârstă înaintată, care nu sunt capabile de a riposta eventualelor atentate criminale.

Întru prevenirea situațiilor de risc, precum și a infracțiunilor de acest gen, de către subdiviziunile teritoriale ale Poliției au fost inspectate 1246 de lăcașe sfinte și organizate 75 de întruniri cu slujitorii bisericești, având drept scop sensiblizarea, ridicarea nivelului de responsabilitate, ce revine fiecăruia și asigurarea unei conlucrări eficiente în vederea reducerii acestor situații.

Poliția îndeamnă bisericile să întreprindă măsuri pentru a diminua gradul înalt de nesiguranță a lăcașelor sfinte și să apeleze la serviciile de pază.

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker