EvenimenteȘoldănești

Festivalul cântecului pascal s-a desfăşurat la Mănăstirea Cuşelăuca

Festivalul raional al cântecului pascal Cu gândul la Tine, Doamne, s-a desfăşurat la Mănăstirea Cușelăuca. Tradițional, acesta are loc în a treia zi de Paşti. Spre deosebire de edițiile anterioare, când la eveniment participau circa 20 de colective, în anul curent au evoluat 29 de formaţii de artişti amatori din raion. Fiecare colectiv a expus şi diverse aranjamente cu simbolică creștină, inclusiv copturi, ouă încondeiate, articole de artizanat. Festivalul a fost binecuvântat de un sobor de preoți în frunte cu părintele Vasile Rotari, protopopul de Șoldănești. Au fost prezenți şi Svetlana Rotundu, deputată în legislativ și Nicolae Dorogan, președintele raionului Șoldănești.

Participanții și oaspeții festivalului au avut posibilitatea să se închine moaștelor Preafericitei Sf. Agafia de la Cușelăuca.

Reporter „C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker