Evenimente

Goană prin cifre, ironie şi revoltă. „Vă rog să votați!”[…] ”Citiţi măcar denumirile!”

Viteza ameţitoare cu care se iau deciziile la şedinţele în plen, dar şi atitudinea ignorantă a consilierilor puterii au provocat revolta celor câţiva consilieri din opoziţie, care au mai rămas în Consiliul Municipal (CM) Orhei, relatează radioorhei.info.

S-a întâmplat la şedinţa extraordinară a Consiliului Municipal Orhei din 13 octombrie, care, ca şi alte întruniri de acest fel, s-a desfăşurat fulgerător.

În doar o jumătate de oră au fost aprobate 12 decizii, chiar dacă mai bine de jumătate dintre acestea au fost incluse suplimentar pe ordinea de zi.

Încercările unor consilieri din opoziţie de a adresa întrebări sau a-şi expune opinia rămâneau neobservate sau erau astupate de vocea preşedintelui permanent al şedinţelor CM Orhei, consilierul fracţiunii majoritare, Evgheni Pisov. Acesta pronunţa doar numărul proiectului de decizie şi demara imediat procedura votării. Goana prin cifre l-a făcut pe consilierul Mihai Tihon să-i recomande, ironic, lui Pisov să citească măcar denumirile proiectelor de decizii, pentru că „o parte din consilieri nici nu reușesc să voteze”.

În replică, preşedintele Pisov a întrebat, retoric, dacă cineva este împotriva soluţionării unor probleme sociale, care sunt supuse votului şi a punctat că nu vede rostul discuţiilor în plen, după ce s-a discutat suficient la şedinţele comisiilor de specialitate. Președintele ședinței a rămas pe poziții și atunci când un consilier din opoziție a exclamat că nici  la comisii discuțiile nu reușesc.

Nedumerirea consilierului Iurie Lupacescu privind apariția pe tapet a unui proiect de decizie care nu a fost examinat nici la şedinţa comisiei din care el face parte s-a pierdut în apelul sonor la vot al lui Evgheni Pisov.  După votare, Lupacescu s-a ridicat în picioare și a declarat oficial  că dacă  va continua „astuparea gurii la consilieri” şi mai ales lui personal,  el nu va mai veni la şedinţe.

Video pe radioorhei.info, www.cuvintul.md

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker