Social

Povestea celor 4 lumânări: o pildă care îţi poate fi de mare ajutor toată viaţa

Navigând pe internet, am dat de povestea celor 4 lumânări. Am citit-o dintr-o răsuflare. V-o propun şi dumneavoastră, stimaţi cititori. Sper s-o citiţi cu plăcere şi interes. Şi să vă ajute să faceţi nişte concluzii raportate la viaţa noastră şi problemele cu care ne confruntăm.

Cică,  patru lumânări ardeau încetişor, şi dacă ascultai cu atenţie, puteai chiar să desluşeşti ce discutau. Prima a spus: Eu sunt Liniştea. În ziua de astăzi oamenii au uitat că pot face parte din viaţa lor. Flacăra s-a micşorat din ce în ce mai mult şi s-a stins.

Apoi a vorbit cea de a doua: Eu sunt Credinţa. Oamenii spun că pot să trăiască foarte bine şi fără mine, nu cred că mai are vreun rost să ard. Şi s-a stins.

Eu sunt Iubirea, a spus cea de a treia. Nu mai am putere să ard, oamenii mă dau la o parte ca pe un lucru fără valoare, ei uită să-i iubească chiar şi pe cei mai apropiaţi oameni din viaţa lor… O adiere blândă care trecea pe langă ea a stins-o fără să vrea.

Un copil a intrat în încăperea unde mai ardea o singură lumânare şi, văzându-le pe celelalte trei stinse, a început să plângă. Voi ar trebui să fiţi mereu aprinse, a spus copilul, altfel nu se poate.

În răspuns,  cea de a patra lumânare i-a şoptit uşor:

Nu-ţi fie frică, atât timp cât eu ard, le putem reaprinde şi pe celelalte. Eu sunt SPERANŢA!

Şi cu adevărat, peste puţin timp, cu ajutorul ei, copilul le-a reaprins şi pe celelalte.

Flacăra Speranţei să ardă mereu în sufletul tău, dragă cititorule. Pentru ca tu să ai o viaţă plină de Linişte, Credinţă şi Iubire! Şi mai mult decât toate acestea, Mântuitorul Hristos să te binecuvânteze cu prezenţa Sa. Deci, nu uita că speranţa noastră rămâne Dumnezeu, este învierea Domnului Hristos. NU-ţi pierde credinţa orice s-ar întâmpla. Domnul să ne ajute! AMIN.

Tudor Iaşcenco

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker