Evenimente

Cel de-al doilea Orășel al siguranței rutiere va fi construit la Rezina

Într-o ședință de lucru cu primarii și conducătorii serviciilor desconcentrate în raionul Rezina, șeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP) Gheorghe Cavcaliuc a menţionat că s-a reușit atragerea unui grant pentru amenajarea unui Orășel al siguranței rutiere pentru copiii din Rezina. Asta după ce  asemenea obiectiv a fost construit în orașul Ungheni, proiectul fiind susținut financiar de către Ambasada Germaniei în Republica Moldova, a precizat Gh. Cavcaliuc.

Veaceslav Dascăl, șeful Secției Securitate Publică a Inspectoratului de Poliție Rezina a concretizat pentru CUVÂNTUL că Orășelul siguranței rutiere are menirea de a familiariza copiii de la o vârstă fragedă cu strada, transportul auto și regulile de circulație rutieră şi va fi unul zonal, adică aici vor fi instruiți și copiii din raioanele vecine, inclusiv din regiunea transnistreană

Orășelul siguranței rutiere va fi construit în cartierul de blocuri cu 9 nivele din strada Vladimir Pirogov. Consiliul Orășenesc Rezina a alocat terenul respectiv. La moment se elaborează proiectul viitorului Orășel, care va fi gestionat de către efectivul IP Rezina, în special de către specialiștii de la Poliția rutieră, care vor desfășura ore instructive cu micuții de la grădinițe, dar și cu elevi de la școli. 

 Construcția va fi finanţată din grantul oferit de Ambasada Germaniei la Chișinău în mărime de 60 000 de euro. Se prevede că pe terenul dat va fi construit un mini orășel cu străduțe, semafoare improvizate, treceri pietonale, semne de circulație, etc.

În imagine: Primul orăşel de acest fel a fost construit la Ungheni în vara anului trecut. Foto provincial.md

Ion Perciun

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker