Evenimente

Constantin Țuțu, declarat nevinovat, în dosarul privind crima din Codrii Orheiului

 Fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, a fost declarat nevinovat de Curtea de Apel Chișinău, în cadrul dosarului privind crima din Codrii Orheiului, de acum șapte ani, în urma căreia a decedat o persoană.

Pe 17 aprilie, instanța de apel a menținut decizia Judecătoriei Orhei din 13 mai 2016 și a găsit în dosarul morții lui Alexei Veretca un singur inculpat – pe Ion Corcodel, care a fost condamnat la 8 ani de închisoare încă de prima instanță, notează Radio Chișinău, cu referire la Ziarul de Gardă. Potrivit publicației, fostul polițist Iurie Matcovschi, care în seara altercației era împreună cu Veretca și a fost rănit în schimbul de focuri de acum 7 ani de lângă restaurantul Doi Haiduci, a declarat că nu este mulțumit de decizia CA, ședințele căreia au fost amânate de mai multe ori.

Constantin Țuțu și ceilalți inculpați, printre care și polițistul Vasile Cojocaru, învinuiți de huliganism și neglijență în serviciu, au fost declarați nevinovați. La ultima ședință a CA s-au prezentat toți inculpații, care au declarat că de vină pentru cele întâmplate a fost chiar victima.

Avocatul care a reprezentat-o pe soția victimei, Emanoil Ploșniță, a declarat pentru Ziarul de Gardă că s-a decis să nu fie făcute comentarii pe marginea cazului.

Inițial toți învinuiții, inclusiv Constantin Țuțu, au fost învinuiți de omor, dar ulterior anchetatorii au renunțat la învinuirile împotriva fostului deputat.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker