SocialȘoldănești

O viaţă dedicată pacienţilor

La sigur, foarte mulți șoldăneșteni au recunoscut-o pe doamna din imagine. Eu, spre exemplu, am văzut-o, prima dată, acum jumătate de secol. Se îmbolnăvise fratele meu și mama m-a trimis la dna Lidia Condrea s-o chem în ajutor. Deși era oră târzie, dumneaei a mers fără ezitare. Mai mult, mi-a dat o cutie cu vitamine, ca “să cresc mare și puternic”.

Astăzi doamna Lidia Condrea este decana de vârstă a echipei de medici de la spitalul raional Șoldănești. Mai bine de jumătate de secol, dumneaei alină durerile pacienţilor. Primii 15 ani de activitate doamna Condrea a muncit în calitate de medică-pediatră. Apoi s-a recalificat în medică de familie. Chiar dacă a ajuns la o vârstă înaintată, doamna Condrea continuă să rămână în serviciul pacienţilor. Şi încă un detaliu impresionant: toată viaţa Lidia Condrea a muncit în cadrul spitalului raional Șoldănești.

Text şi foto de Victor Sofroni

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker