EvenimenteRezina

Primăria a corectat totuşi o decizie a Consiliului

Schema nouă de circulaţie a transportului auto şi pietonilor pe bd. Şciusev

 

Printr-o dispoziţie a primarului de Rezina, Simion Tatarov, la 12 aprilie a fost aprobată o nouă schemă de circulaţie a transportului şi pietonilor pe bd Şciusev. Conform acesteia, autovehiculele vor circula în sens unic pe ambele părţi carosabile ale bulevardului. Prin semnele rutiere respective schema prevede reglementarea circulaţiei atât a mijloacelor de transport, cât şi a pietonilor.

 

Amintim că lupta pentru aceste reglementări se duce de câţiva ani. În cadrul consultărilor cu cetăţenii, desfăşurate în anii 2016-2017 de către săptămânalul CUVÂNTUL în parteneriat cu Primăria Rezina, majoritatea participanţilor au fost anume pentru această variantă de circulaţie a mijloacelor de transport şi amenajarea  în această zonă a unei parcări auto.

Dar după lucrările de reparaţie, printr-o decizie a Consiliului orăşenesc,  una din cele două artere ale bulevardului iarăşi a fost închisă, lucru ce a complicat din nou circulaţia foarte intensă a transportului în această zonă. Am încercat să aflăm cum a fost motivată această decizie. Unul din consilieri, care a solicitat anonimatul, ne-a spus că majoritatea de guvernare din Consiliul Orăşenesc a votat aşa cum a dorit conducerea raionului, care este în litigiu cu un om de afaceri, firma căruia este situată anume pe această parte a bulevardului. Peste două luni însă indignarea cetăţenilor a impus administraţia urbei să revină la această problemă. În şedinţa din 15 martie c., Consiliul şi-a abrogat propria decizie din 18 ianuarie, obligând primăria să asigure circulaţia autovehiculelor pe ambele artere ale bd Şciusev. (Vezi şi  Consiliul Orăşenesc Rezina a abrogat o decizie adoptată acum două luni).

Tudor Iaşcenco

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker