EvenimenteRezina

Primăria a corectat totuşi o decizie a Consiliului

Schema nouă de circulaţie a transportului auto şi pietonilor pe bd. Şciusev

 

Printr-o dispoziţie a primarului de Rezina, Simion Tatarov, la 12 aprilie a fost aprobată o nouă schemă de circulaţie a transportului şi pietonilor pe bd Şciusev. Conform acesteia, autovehiculele vor circula în sens unic pe ambele părţi carosabile ale bulevardului. Prin semnele rutiere respective schema prevede reglementarea circulaţiei atât a mijloacelor de transport, cât şi a pietonilor.

 

Amintim că lupta pentru aceste reglementări se duce de câţiva ani. În cadrul consultărilor cu cetăţenii, desfăşurate în anii 2016-2017 de către săptămânalul CUVÂNTUL în parteneriat cu Primăria Rezina, majoritatea participanţilor au fost anume pentru această variantă de circulaţie a mijloacelor de transport şi amenajarea  în această zonă a unei parcări auto.

Dar după lucrările de reparaţie, printr-o decizie a Consiliului orăşenesc,  una din cele două artere ale bulevardului iarăşi a fost închisă, lucru ce a complicat din nou circulaţia foarte intensă a transportului în această zonă. Am încercat să aflăm cum a fost motivată această decizie. Unul din consilieri, care a solicitat anonimatul, ne-a spus că majoritatea de guvernare din Consiliul Orăşenesc a votat aşa cum a dorit conducerea raionului, care este în litigiu cu un om de afaceri, firma căruia este situată anume pe această parte a bulevardului. Peste două luni însă indignarea cetăţenilor a impus administraţia urbei să revină la această problemă. În şedinţa din 15 martie c., Consiliul şi-a abrogat propria decizie din 18 ianuarie, obligând primăria să asigure circulaţia autovehiculelor pe ambele artere ale bd Şciusev. (Vezi şi  Consiliul Orăşenesc Rezina a abrogat o decizie adoptată acum două luni).

Tudor Iaşcenco

 

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close